Articolele zilei

Poiana Marului. Bijuteria din munti a Banatului pe care sa nu o ratati

Distribuie

In Muntii Tarcu, la o altitudine de 500 de metri se afla un loc de vis cum doar Romania poate avea, Poiana Marului. Legenda locurilor spune ca in regiunea dintre Muntele Mic si Poiana Marului ar fi ingropat tatal lui Decebal, Scorilo. Cu asa poveste, localnicii au numit imprejurimile Pietrele Scorile. Un motiv in plus pentru a descoperi statiunea, curiosi de surprizele care ne asteapta aici.

Poiana Marului. Bijuteria din munti a Banatului pe care sa nu o ratati. Sursa foto: activitateafara.ro

Drumu-i lung si tare greu! 482 de kilometri din Bucuresti, un drum care se face in 6 ore si jumatate, dar pe care il veti uita deindata ce veti ajunge in aceasta statiune. De altfel, acum aveti ocazia sa treceti si prin alte orase frumoase: Curtea de Arges, Calimanesti, Sibiu si Hateg, ca sa ajungeti in Caras-Severin.

Acest judet din urma merita mult mai mult timp, ca sa aflati fiecare loc de poveste. Cum ar fi sa: vedeti Semmering-ul banatean, Cascada Bigar, Lacul Ochiul Beiului, Podul Turcilor si morile de apa de la Rudaria.

Poiana Marului. Bijuteria din munti a Banatului pe care sa nu o ratati. Sursa foto: eualegromania.ro

Poiana Marului: Mica Elvetie

Revenind la minunata poiana, stiati ca statiunea a fost declarata locul cu cel mai pur aer din Banat? Aici ozonul este aproape de 100%, si are de unde sa tot fie. Copacii seculari isi spun povestea de demult si se-aduna in paduri bogate, unde nici razele soarelui nu patrund. Iar Poiana Marului, asezata ca intr-o caldare, este protejata de atata verdeata si apa lacului ce isi odihneste poalele aici.

Poiana Marului. Bijuteria din munti a Banatului pe care sa nu o ratati. Sursa foto: poianaviselor.ro

Si iarna si vara, Poiana Marului este acel loc care se asaza adanc, in sufletul iubitorilor de natura. Lacul de acumulare, ce poarta numele statiunii, poate fi locul de unde sa incepeti o aventura cu barca. Daca vremea este buna, puteti face plaja, inota sau, daca va luati undita, puteti pescui. Raul Bistra Marului este dedicat aventurierilor! Cei care se incumeta sa urce in barca vor fi dusi la vale printre pietroaie si valuri puternice.

Poiana Marului. Bijuteria din munti a Banatului pe care sa nu o ratati. Sursa foto: expressdebanat.ro
Lacul Poiana Marului. Sursa foto: pensiuneaflorina.ro

Relaxare in natura salbatica

Turistii au ocazia sa ramana mai multe zile in asa locuri frumoase la una dintre pensiunile din statiune. Potrivit Turist Info, o noapte de cazare poate costa in jur de 90-150 de lei.

Pontonul Mauru este un alt loc dedicat distractiei care atrage inotatorii. Este situat la 25 de kilometri de localitatea Otelul Rosu, iar muntii si dealurile din jur sunt tocmai bune de explorat.

Bogatia de verde din jurul Poienii Marului. Sursa foto: poianaviselor.ro

Din Valea Bistrei Marului, urcand catre Saua Iepei o sa ajungeti la un alt lac de acumulare. A fost numit Gura Apelor si este de 3 ori mai mare decat Piramida lui Keops. Aici se aduna ape cat pentru cele 10 hidrocentrale construite pe cursul sau. Un alt traseu este asa zisa Transalpina banateana de pe Valea Sucului. De asemenea, Varfurile Nedeia si Pietrei, ori Sarmisegetusa sunt musai de inclus pe harta turistica.

Peisajele sunt incredibile, aici sunteti departe de tot, de conexiune la internet, de trafic, de aglomeratie, poluare. Un loc ce merita vizitat inca o data si inca o data, pentru a memora in detaliu ceea ce natura a creat.

Ana Maria Olteanu

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum 2 săptămâni

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum o lună

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum 2 luni