Scoatem harta Europei si alegem obiective turistice in Vilnius, cel mai mare oras si capitala Lituaniei. Una dintre tarile cu mica popularitate in randul turistilor, cel putin, in ofertele agentiilor, insa una dintre cele mai rentabile ca preturi. Contrar aparentelor, turistii pot afla un oras ordonat, cultural, compact si cu un centru istoric inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Recent renovat, traseul pietonal de langa raul Neris este un loc popular pentru a petrece o dupa-amiaza sau o seara de vara perfecte. Apa separa cele doua parti ale orasului: cea veche si cea noua. Desigur, nicio plimbare cu bicicleta nu este exclusa, traseul oferind cateva puncte frumoase ale capitalei. Profitati de moment si faceti cat mai multe fotografii, este una dintre cele mai frumoase zone.
La aproximativ jumatate de ora de mers cu trenul de Vilnius, castelul de pe Insula Trakai este o priveliste deosebita. Pare desprinsa din paginile vreunui basm al copilariei, fiind unul dintre cele mai instagramabile locuri ale Lituaniei. Castelul este o constructive magnifica a secolului al XV-lea, iar de pea pa ofera o imagine splendida vizitatorului. De altfel, si excursie cu barca sau kayak-ul in jurul lacului Galvė este o alta modalitate placuta de a va umple timpul.
Vizitatorii orasului Vilnius care isi doresc de la calatoria lor neaparat si vizita culinara, au cu ce se indeletnici in Piata Hales. Este o piata locala cu produse de brutarie, preparate din carne, legume, fructe sau branzeturi. Daca ati programat o vizita mai lunga in capitala Lituaniei si nu doriti sa cheltuiti prea mult pe mesele in oras, piata Hales poate fi optiunea ideala pentru produse proaspete.
Biserica Sf. Anne este o structura grandioasa realizata din caramida rosie, in stilul arhitecturii gotice, undeva pe la 1500 de catre franciscani. Legendele spun ca biserica are corespondenta cu Dealul Gediminas, unde se afla bastionul.
Locuitorii din Vilnius si oaspetii orasului sunt invitati sa viziteze Dealul Gediminas si Turnul de Castel Gediminas. Bastionul este o fortificatie construita in prima jumatate a secolului al XVII-lea de catre inginerul military german Friedrich Getkant. Grav afectat in timpul razboaielor cu Moscova si in cele mondiale, astazi inca se pastreaza vechiul zid, turnul din caramida rosie cu trei etaje si un corridor de legatura ce masoara 48 de metri.
De pe terasa Bastionului veti avea una dintre cele mai frumoase privelisti ale Orasului Vechi. Vizitatorii pot retine ca accesul este permis intre orele 7-21 ( aprilie-septembrie), 7-18 (octombrie-martie).
Pentru a ajunge in varful dealului, accesul se face pe partea raului Vilnia, pe aleea K. Škirpos sau cu ajutorul funicularului.
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…