Natura nu se opreste sa ne surprinda. Vegetatie luxurianta, tinuturi de la inceputul lumii, roci aparute in mijlocul apei, fenomene astronomice si cate si mai cate. Astazi, incercam sa va ducem pe drumuri nebatatorite si va prezentam acele 5 locuri din Europa pe care nici imaginatia nu le-ar putea crea.
Insula este cunoscuta drept ”Insula albastrului de Azore”, datorita plajelor, florilor hortensii si a caselor zugravite in albastru. A treia insula ca marime din arhipelagul Azore din Portugalia, aceasta se intinde pe o suprafata de 173 de kilometri patrati.
Asemuit cu Taj Mahalul Indiei, palatul a fost construit in anul 1843 si a costat 35 de milioane de tone de aur. Ca o curiozitate, Palatul Dolmabahce detine cel mai mare candelabru de cristale de Boemia, daruit de Regina Victoria.
Bosnia si Hertegovina este o destinatie, nu tocmai pe placul tuturor, dar care beneficiaza de o natura virgina, neatinsa de om. Cascada din imagine se numeste Kravica, un fel de Niagara europeana, ce masoara 25 de metri inaltime. Acest loc poate fi perfect pentru zilele toride de vara, aici fiind amenajat si un camping la care au acces turistii.
Primele asezari umane din arhipelag dateaza de acum 8.500 de ani. Cele mai spectaculoase puncte de atractie sunt pietrele uriase Callanish, asemanatoare ansamblului Stonhenge din Anglia. Arhipelagul Hebridelor este format din 100 de insule cu peisaj care iti taie rasuflarea.
Cea mai cunoscuta insula din cadrul Arhipelagului Hebridelor este Insula Lewis si Harris, impartita in regiuni distincte, cea nordica (Lewis) si cea sudica cu relief muntos (Harris). Pe hartile geografice acestea apar doar cu numele Isles, adica insule.
O calatorie deasupra Cercului Polar? Lofoten este destinatia indicata. Pe timpul iernii, de aici poate fi observata spectaculoasa Aurora Boreala.
Inca un motiv pentru care sa vizitati arhipelagul este sarbatoarea Soarelui de la Miezul Noptii. Localnicii sarbatoresc vara bucuria luminii, Soarele straluceste pe cer timp de o luna de zile.
In ciuda vietii aspre din Lofoten, oamenii sunt primitori, relaxati, cu indeletniciri gospodaresti precum pescuitul de cod si ingrijirea ambarcatiunilor.
Taramul impresionant l-a inspirat si pe fotograful roman, Alex Conu, sa suprinda peisajele din Lofoten. Aceste fotografii au fost expuse si in muzeele din tara noastra. In prezent el traieste in arhipelag, unde organizeaza ture foto cu cei care doresc sa surprinda peisajele din arhipelagul Lofoten.
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…