Pe drumuri nebatatorite. 5 locuri mai putin cunoscute din Europa care te asteapta sa le descoperi

Natura nu se opreste sa ne surprinda. Vegetatie luxurianta, tinuturi de la inceputul lumii,  roci aparute in mijlocul apei, fenomene astronomice si cate si mai cate. Astazi, incercam sa va ducem pe drumuri nebatatorite si va prezentam acele 5 locuri din Europa pe care nici imaginatia nu le-ar putea crea. 

Insula Faial, Portugalia

Insula este cunoscuta drept ”Insula albastrului de Azore”, datorita plajelor, florilor hortensii si a caselor zugravite in albastru. A treia insula ca marime din arhipelagul Azore din Portugalia, aceasta se intinde pe o suprafata de 173 de kilometri patrati.

Faial, Portugalia. Sursa foto: singlescamp.ro
Faial, Portugalia. Sursa foto: blog.esky.ro
Ponta dos Capilinhos. Sursa foto: singlecamps.ro

Pe drumuri nebatatorite: Palatul Dolmabahce, Turcia

Asemuit cu Taj Mahalul Indiei, palatul a fost construit in anul 1843 si a costat 35 de milioane de tone de aur. Ca o curiozitate, Palatul Dolmabahce detine cel mai mare candelabru de cristale de Boemia, daruit de Regina Victoria.

Palatul Dolmabahce, Turcia. Sursa foto:

Kravica, Bosnia si Hertegovina

Bosnia si Hertegovina este o destinatie, nu tocmai pe placul tuturor, dar care beneficiaza de o natura virgina, neatinsa de om. Cascada din imagine se numeste Kravica, un fel de Niagara europeana, ce masoara 25 de metri inaltime. Acest loc poate fi perfect pentru zilele toride de vara, aici fiind amenajat si un camping la care au acces turistii.

Cascada Kravica, Bosnia si Hertegovina

Arhipelagul Hebridelor, Scotia

Primele asezari umane din arhipelag dateaza de acum 8.500 de ani. Cele mai spectaculoase puncte de atractie sunt pietrele uriase Callanish, asemanatoare ansamblului Stonhenge din Anglia. Arhipelagul Hebridelor este format din 100 de insule cu peisaj care iti taie rasuflarea.

Arhipelagul Hebride. Sursa foto: nationalgeographic.com

Cea mai cunoscuta insula din cadrul Arhipelagului Hebridelor este Insula Lewis si Harris, impartita in regiuni distincte, cea nordica (Lewis) si cea sudica cu relief muntos (Harris). Pe hartile geografice acestea apar doar cu numele Isles, adica insule.

Pe drumuri nebatatorite: Arhipelagul Lofoten, Norvegia

O calatorie deasupra Cercului Polar? Lofoten este destinatia indicata. Pe timpul iernii, de aici poate fi observata spectaculoasa Aurora Boreala.

Inca un motiv pentru care sa vizitati arhipelagul este sarbatoarea Soarelui de la Miezul Noptii. Localnicii sarbatoresc vara bucuria luminii, Soarele straluceste pe cer timp de o luna de zile.

In ciuda vietii aspre din Lofoten, oamenii sunt primitori, relaxati, cu indeletniciri gospodaresti precum pescuitul de cod si ingrijirea ambarcatiunilor.

Taramul impresionant l-a inspirat si pe fotograful roman, Alex Conu, sa suprinda peisajele din Lofoten. Aceste fotografii au fost expuse si in muzeele din tara noastra. In prezent el traieste in arhipelag, unde organizeaza ture foto cu cei care doresc sa surprinda peisajele din arhipelagul Lofoten.

Lofoten, Norvegia. Sursa foto: blog.esky.ro
Aurora Boreala deasupra Lofoten. Sursa foto: Alex Conu
Lofoten. Sursa foto: Alex Conu

Arhipelagul Lofoten. Sursa foto: Alex Conu

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole