Ni se intampla adesea sa fim fascinati de cate un loc de la care asteptarile nu sunt prea mari, in cazul nostru, satul Pestera se incadreaza perfect descrierii. Nu ai spune ca un sat, parca uitat de lume, poate fi un intreg univers ascuns intre munti si falnici brazi. Un loc care iti aduce aminte de bunici si verile petrecute la ei, in agitatia diminetilor cu treburi si linistea amiezii care se lasa peste sat. Pestera se afla in judetul Brasov si este aproape de Moeciu de Jos, asa ca in trecerea voastra pe aici, faceti un popas de cateva zile si in aceasta asezare rurala.
La aproape 1000 de metri altitudine, in Rezervatia Pietrei Craiului se afla o minunatie de asezare, numita Pestera. Serpentinele va vor duce pe culmile semete ale Crailor, Bucegilor sau pe masivele Postavarul sau Leaota. Daca sunteti in cautarea unui loc linistit, departe de agitatie si trafic, acesta este locul! Dealurile din imprejurimi, potecile din padure si verdele crud par desprinse dintr-un tablou.
Pentru cei pasionati de plimbarile pe doua roti pot incerca urmatorul traseu: sat Pestera- sat Magura-Zarnesti-Fantana lui Botorog. 7 kilometri de aer curat, peisaje fantastice si mult verde si munti oriunde ati privi.
De altfel, daca puteti alege traseul Cheile Gradistei-Predelut-Moeciu-sat Pestera-Magura-Zarnesti-Rasnov-Cristian-Brasov.
Una dintre atractiile satului este Pestera Liliecilor, o caverna, dupa cum sugereaza si numele, plina cu specii rare de lilieci. Nu este la fel de cunoscuta ca Scarisoara si nici asa mare, dar cu siguranta este locul de intalnire al speologilor. Are doar 370 de metri lungime, iar inauntru poate fi vizitata doar o galerie de 110 metri. Pestera Mare sau Badichii, asa cum mai este cunoscuta, se afla pe o panta de 15 metri in Piatra Craiului.
Ca sa ajungeti in acest loc tot ce trebuie sa faceti este sa urmariti indicatorul cu Pensiunea Pestera. De aici, in aproximativ 500 de metri, un drum ingust va va duce catre casa micilor mamifere.
Pentru cei care au fobii nu este indicat sa intre aici, pestera este intesata de mici creaturi ce si-au facut loc in peretii grotei. Aceia dintre dumneavoastra care nu vor sa intre in astfel de locuri pot admira peisajele ivite in drumul pana aici.
Din acest sat iubitorii de natura si drumetii pot explora potecile de munte. Refugiul Grind, Cabana Curmatura sau Brusturet sunt cateva locuri rupte de ritmul in care traim. De asemenea pot urma si traseele turistice din Bucegi.
Potrivit site-urilor de rezervari online, o noapte de cazare in sat poate varia intre 80 si 200 de lei. Tarifele variaza in functie de cate stele are unitatea si de facilitatile oferite oaspetilor.
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…