Pestera. Satul in care vacantele seamana cu cele petrecute la bunici

Ni se intampla adesea sa fim fascinati de cate un loc de la care asteptarile nu sunt prea mari, in cazul nostru, satul Pestera se incadreaza perfect descrierii. Nu ai spune ca un sat, parca uitat de lume, poate fi un intreg univers ascuns intre munti si falnici brazi. Un loc care iti aduce aminte de bunici si verile petrecute la ei, in agitatia diminetilor cu treburi si linistea amiezii care se lasa peste sat. Pestera se afla in judetul Brasov si este aproape de Moeciu de Jos, asa ca in trecerea voastra pe aici, faceti un popas de cateva zile si in aceasta asezare rurala.

Pestera. Satul in care vacantele seamana cu cele petrecute la bunici
Pestera. Satul in care vacantele seamana cu cele petrecute la bunici. Sursa foto: turistinfo.ro

La aproape 1000 de metri altitudine, in Rezervatia Pietrei Craiului se afla o minunatie de asezare, numita Pestera. Serpentinele va vor duce pe culmile semete ale Crailor, Bucegilor sau pe masivele Postavarul sau Leaota. Daca sunteti in cautarea unui loc linistit, departe de agitatie si trafic, acesta este locul! Dealurile din imprejurimi, potecile din padure si verdele crud par desprinse dintr-un tablou.

Pestera, locul in care amintirile din copilarie revin la viata

Pentru cei pasionati de plimbarile pe doua roti pot incerca urmatorul traseu: sat Pestera- sat Magura-Zarnesti-Fantana lui Botorog. 7 kilometri de aer curat, peisaje fantastice si mult verde si munti oriunde ati privi.

De altfel, daca puteti alege traseul Cheile Gradistei-Predelut-Moeciu-sat Pestera-Magura-Zarnesti-Rasnov-Cristian-Brasov.

Pestera. Satul in care vacantele seamana cu cele petrecute la bunici
Satul in care vacantele seamana cu cele petrecute la bunici. Sursa foto: recomandari-de-vacanta.ro

Una dintre atractiile satului este Pestera Liliecilor, o caverna, dupa cum sugereaza si numele, plina cu specii rare de lilieci. Nu este la fel de cunoscuta ca Scarisoara si nici asa mare, dar cu siguranta este locul de intalnire al speologilor. Are doar 370 de metri lungime, iar inauntru poate fi vizitata doar o galerie de 110 metri. Pestera Mare sau Badichii, asa cum mai este cunoscuta, se afla pe o panta de 15 metri in Piatra Craiului.

Pestera. Satul in care vacantele seamana cu cele petrecute la bunici
Sursa foto: Booking.com

Ca sa ajungeti in acest loc tot ce trebuie sa faceti este sa urmariti indicatorul cu Pensiunea Pestera. De aici, in aproximativ 500 de metri, un drum ingust va va duce catre casa micilor mamifere.

Pentru cei care au fobii nu este indicat sa intre aici, pestera este intesata de mici creaturi ce si-au facut loc in peretii grotei. Aceia dintre dumneavoastra care nu vor sa intre in astfel de locuri pot admira peisajele ivite in drumul pana aici.

Pestera. Satul in care vacantele seamana cu cele petrecute la bunici
Pestera. Satul in care vacantele seamana cu cele petrecute la bunici. Sursa foto: Youtube.com

Din acest sat iubitorii de natura si drumetii pot explora potecile de munte. Refugiul Grind, Cabana Curmatura sau Brusturet sunt cateva locuri rupte de ritmul in care traim. De asemenea pot urma si traseele turistice din Bucegi.

Pestera. Satul in care vacantele seamana cu cele petrecute la bunici
Satul in care vacantele seamana cu cele petrecute la bunici. Sursa foto: blog.hotelguru.ro

Potrivit site-urilor de rezervari online, o noapte de cazare in sat poate varia intre 80 si 200 de lei. Tarifele variaza in functie de cate stele are unitatea si de facilitatile oferite oaspetilor.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole