Anchetă. Minunații codri ai Neamțului, exploatați de familia teroristului Omar Hayssam

Publicat de

Categorii articol

Distribuie articolul

- Publicitate -

Un subiect trist, dar care ar trebui să ne intereseze pe toți este dispariția pădurilor din munții României. Munții Neamțului au fost în continuu sărăciți de hoții interlopi, fără însă să se ia măsuri drastice în această privință.

Omar Hayysam jefuiește pădurile din România

De la bine cunoscutul dosar „Lemnul Negru” până la afacerile familiei Omar, pădurile din Munții Neamțului au tot dispărut de-a lungul anilor. Omar Hayssam a fost suspectat că jefuiește lemnul din România prin firmele pe care le controla, precum Gold Wood, Best wood și altele.

Aceste firme sunt foarte cunoscute în lumea care se ocupă cu exploatarea lemnului și care, în trecut, nu au fost sancționate. Astfel, o nouă perioadă de furt înflorește prin redeschiderea celebrei firme SC Golden Wood SRL din județul Neamț. Firma face comerț cu lemn neprelucrat și are ca administrator pe Omar Călin Khaled, fiul lui Hayssam și asociat cu Dali Fatema din Republica Arabă Siria.

Firma fantomă Golden Wood, cea mai prosperă din comună

După mulți ani de lipsă de activitate, profiturile firmei încep să își revină în mod miraculos. Posibil ca firma să nu facă afaceri ilegale cu lemn, însă după mai mulți ani de stagnare, datele din Registrul Comerțului arată o activitate foarte plină a acestei firme, după cum informează ziarpiatraneamt.ro.

Mai mult, firma care și-a reintrat în activitate a primit autorizare de exploatarea liniilor ferate AE 1047 până pe 08.08.2020. În plus, Golden Wood este pe primul loc in Topul Firmelor din aproape 100 de firme din Tazlău, cu cele mai mari cifre de afaceri, cei mai mulți anagajați și cel mai mare profit.

Contactarea acestei firme este imposibila, fiind, de fapt, firmă fantomă. Se pare că nimeni nu știe unde sunt oamenii angajați la această firmă și cum își face cifrele de afaceri. Așadar, cea mai prosperă firmă din comună nu poate fi găsită. Nici măcar primăria locală nu are un contact al acesteia, o persoană sau un număr de telefon. Firma a declarat, totuși, un număr de telefon, care nu mai este valabil de 8 ani de zile, iar cel al cărui număr de telefon a fost declarat nu era nici măcar administratorul firmei.

Omar Hayysam a fost găsit vinovat de răpirea celor 3 jurnaliști români în 2005 și condamnat pentru terorism. Numele său apare și în alte dosare de înșelăciune.

Munții Neamțului goliți încă din 1995

- Publicitate -

Afacerile cu lemnul din pădurile Neamțului au luat amploare după Revoluție, odată cu dosarul „Lemnul Negru”. Unii au profitat de calamitățile din zona Harghitei, Neamț și Oituz, între 1995 și 1998. Astfel, au estimat că 4 milioane de metri cubi au fost doborâți de vânturi. Această cifră imensă reprezintă cota de tăiere aprobată de Regia Națională a Pădurilor din Romnia pentru 30 de ani.

Doar afaceriștii din Neamț au pus mâna pe metrii cubi de lemn tăiați de vântul corupției. Beneficiarii doborârilor de păduri din aceste zone au fost doar firmele înregistrate în județul Neamț, precum Romforest, Petroforest, Forest Star. Firmele s-au folosit de calamități și au doborât metri cubi de păduri sănătoase fără milă. Deși aceste firme au fost acuzate oficial cu doare penale, niciunul nu a dus nici măcar la o condamnare.

Firma Golden Wood, condusă de Omar Hayysam a început să jefuiască pădurile Neamțului începând cu anul 2001, fără să fie deranjat de nimeni, căci nu a primit nicio condamnare penală legată de tăierea ilegală a pădurilor din România.

Astfel, firmele lui Hayysam a defrișat păduri și din Munții Ceahlău, unde după anul 2005 tăierile masive de păduri au dus la multe inundații și alunecări de teren în zonă. Acesta nu s-a oprit aici, pădurile din alte județe ale țării au fost căsăpite de teroristul sirian, precum cele din județul Buzău și Bistrița-Năsăud.

- Publicitate -

Publicat de

Distribuie articolul