Cluj Napoca – un oras minunat in inima Ardealului

Transilvania este considerata cea mai frumoasa zona din Romania. Pe langa cultura aparte, partea de Vest a Romaniei atrage si prin ospitalitatea de care dau dovada localnicii. Daca Bucuresti este Capitala Romaniei, se spune despre Cluj Napoca ca este principalul oras din Ardeal. Tocmai de aceea, acesta atrage zeci de mii de vizitatori anual, fie ca vorbim de straini sau chiar de romanii din alte zone.

Principalele atractii din Cluj Napoca pe care trebuie neaparat sa le vezi

Cluj Napoca ofera suficient de multe atractii pentru a fi considerat un oras turistic. Piata Unirii este primul loc unde trebuie sa mergeti daca ajungeti in oras. De asemenea, aceasta este una dintre cele mai vechi piete din orasele est-europene. Piata Unirii din Cluj Napoca are pe cele patru laturi ale sale case si palate renascentiste, baroce si ecletice. In mijloc, se afla biserica gotica Sfantul Mihail. Un alt punct de atractie il constituie celebra Cetatuie. Se spune ca oricine vine in Cluj Napoca nu pleaca fara sa urce la ea.

Aici se gaseste unul dintre cele mai frumoase hoteluri, Belvedere, dar si numeroase terase unde se poate servi o cafea in timp ce priviti orasul de sus. Parcul central din Cluj Napoca este considerat unul dintre cele mai frumoase din tara. Aici se gaseste si cladirea a Casino-ului, care impresioneaza prin frumusete.

Unele din cele mai importante atractii turistice din Cluj Napoca sunt:

Cimitirul Hajongard sau Cimitirul Central din Cluj este inca un punct de atractie. Acesta este considerat panteonul Transilvaniei. Gradina Botanica din Cluj este considerata una dintre cele mai frumoase din tara. Aceasta are o suprafata de 14 hectare si numai putin de 11 mii de specii de plante.

Parcul Etnografic Romulus Vuia este primul muzeu etnografic din Romania. Acesta are aspectul unui sat si se intinde pe o suprafata de 16 hectare. Aici se pot admira biserici din lemn specifice, instalatii tehnice taranesti si ateliere mestesugaresti. Piata Muzeului a fost prima piata a Clujului Medieval. Aici se pot admira o multime de cladiri gotice. Aici se gaseste cea mai buna inghetata din Romania, asa cum sustin clujenii.

Teatrul National si Opera Romana, Bastionul Croitorilor si Observatorul Astronomic, dar si Biserica Sfantul Mihail si Batranul Lift al Clujului sunt alte obiective pe care trebuie sa le vizitati daca ajungeti in cel mai mare oras din Ardeal. Asa ca, daca nu v-ati facut planuri de vacanta, Clujul va poate oferi momente de relaxare alaturi de cei dragi. Aveti la dispozitie o sumedenie de locatii care va pot transpune intr-o atmosfera de poveste.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole