Camere de supraveghere IP Wireless – 5 lucruri de luat in considerare cand le cumparati

Camerele de supraveghere IP Wireless usureaza foarte mult amplasarea lor, nefiind nevoie de cabluri. Insa trebuie luate in considerare alte amanunte importante pe care vi le prezentam pe parcursul acestui articol.

Daca v-ati interesat de o solutie pentru supravegherea video a casei sau a unui anumit perimetru, cu siguranta ati auzit si de cele mai performante camere ip wireless care au marele avantaj ca nu necesita cabluri pentru functionarea lor.

In ziua de astazi tehnologiile au evoluat atat de mult incat avem la indemana o serie de solutii pentru supraveghere cum ar fi camere termoviziune, chiar si utilizarea dronelor si Internet of Things, integrarea securitatii fizice si cibernetice sau infrastructuri big data pentru supraveghere facila si rentabila.

Solutia de supraveghere cu camere IP Wireless este una moderna si utila, nu foarte costisitoare, insa cel putin o parte dintre aspecte trebuie studiate cu mare atentie inainte de achizitie.

Factori de luat in considerare la supravegherea cu IP Wireless

Campul de vizualizare pentru camere de tip IP PTX poate fi de 240 sau chiar 360 de grade.  Este un mare avantaj, insa cu cat sunt mai performante camerele, costurile devin ceva mai mari si necesita un nivel ridicat de intetinere pentru ca sunt echipate cu piese in miscare.

Rezolutia – Este un alt factor foarte important la o camera IP Wireless. IP megapixel ofera imagini mai clare decat camerele clasice VGA. Rezolutia oferta de aceste camere poate varia, insa tehnologia e una mai avansata fata de sistemele invechite.

Latimea de banda – Poate cel mai important este aspectul constituit de latimea de banda care poate sa difere in functie de camera. Veti avea nevoie si de un HDD de mare capacitate sau de stocarea imaginilor direct in cloud. Acest serviciu ar putea aduce costuri suplimentare care trebuie calculate inainte de achizitie pentru o estimare cat mai buna a cheltuielilor.

Sursa de alimentare cu energie – Sunt recomandate camerele ce utilizeaza Power Over Ethernet dar exista si alte solutii fezabile.

Suport tehnic si instalare – Daca v-ati decis exact ce camere IP Wireless de supraveghere va doriti, practic ati rezolvat doar jumatate din treaba. Foarte importanta este si alegerea celor care urmeaza sa instaleze dar si sa testeze sistemul inainte de a va baza complet pe el. Montarea corecta a intregului sistem si configurarea lui este esentiala pentru a beneficia la maximum de tot ceea ce poate oferi.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole