Romania

Guvernul vrea să reînvie turismul în stațiunile anti-îmbătrânire din România

Distribuie

Ministerul Economiei pregătește un proiect de hotărâre prin care va fi aprobat un masterplan pentru dezvoltarea turismului balnear. Prin acest proiect se urmărește promovarea turismului balnear „verde”, legat cu ecoturismul, turismul balnear medical și turismul anti-îmbătrânirea.

Sub coordonarea Autorității Naționale pentru Turism urmează să se dezvolte un cluster balneo-turistic la nivel național, care să asigure și promovarea internațională. Prin acest cluster, stațiunile balneare vor fi ajutate să găsească finanțare și parteneri pentru a se dezvolta.

De asemenea, vor fi căutați „ambasdori” ai sectorului balnear românesc, precum sportivi, actori, muzicieni – „care să prezinte virtuţile curative ale resurselor naturale din România şi produsele oferite”.

Autorii proiectului propun și crearea unui grup de lucru „“anti-ageing”, care va include medici, paramedici, actorii turistici ai staţiunii, primăriile şi alţi „prestatori cu relevanţă din staţiunile care propun sau vor să propună produse împotriva îmbătrânirii”.

Se mai dorește și crearea unor linii de produse „anti-ageing”, împotriva îmbătrânirii, pe bază de apă termală sau minerală, precum şi introducerea unei noi ocupaţii în România, precum cea de „animator de staţiuni turistice”.

În masterplan se arată că sosirile turiştilor străini în staţiunile balneare îngistrează creşteri solide, plecând însă de la niveluri foarte joase, reprezentând sub 10% din totalul fluxurilor turistice din staţiunile balneare.

Băile Felix este pe primul loc în topul staţiunilor balneare vândute de turoperatori în 2016, potrivit informaţiilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) din România. Următoarele staţiuni sunt Călimănești – Căciulata, Băile Herculane, Sovata, Covasna.

Potrivit ANAT, în staţiunile balneare, unde în ultimii cinci ani au fost refăcute 34 de hoteluri și două au fost construite, turiștii sunt din ce în ce mai atrași de programele de relaxare, prevenție sau tratament diversificate oferite de hotelieri. Pachetul mediu a fost vara aceasta de 821 de lei/persoană, față de 667 de lei/persoană, vara trecută, la un sejur mediu de șapte zile.

FOTO: George Damian/Flickr (creative commons)

 

Dumitrescu Cristina

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum 3 zile

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum 4 săptămâni

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum o lună