City Break

Ronda, superbul oraș construit pe o stâncă

Distribuie

La aproximativ 50 de kilometri de litoralul Costa del Sol, în provincia Malaga, Andaluzia, se află Ronda, un oraș pe stâncă. Are 36.000 de locuitori și este vizitat de cei care sunt în căutarea unei destinații de o zi. Pentru că este la o altitudine de peste 700 de metri, orașul pe stâncă Ronda este o adevărată oază răcoroasă într-o zi toridă de vară.

Printre obiectivele turistice se află cele trei poduri peste canionul El Tajo. Acestea unesc partea veche a orașului cu cea nouă. Este vorba despre „Puente Romano”, „Puente Viejo” și „Puente Nuevo”.

Scriitorul Ernest Hemingway și regizorul Orson Welles și-au petrecut multe veri în Ronda. Cei doi au scris despre frumusețile orașului și despre tradiția coridei. De altfel, și datorită lor Ronda a devenit o destinație turistică.

Și celebrul poet german Rainer Maria Rilke vizita des orașul pe stâncă Ronda. În Hotelul Reina Victoria, construit în 1906 avea permanent o cameră rezervată, în care acum s-a constituit un mini-muzeu în amintirea poetului.

De Ronda a fost impresionat și celebrul designer italian Giorgio Armani, care s-a inspirat din tradițiile acestui oraș pentru una dintre colecțiile sale.

La superbul oraș pe stâncă Ronda se poate ajunge pe autostradă sau cu trenul, de la Algeciras sau Cordoba. Există și un tren direct de la Madrid, care operează de două ori pe zi.

De asemenea, în orașul pe stâncă Ronda trebuie vizitat neapărat și arena de coridă „Plaza de Toros de Ronda”. Aceasta a fost inaugurată în 1785 și este una dintre cele mai vechi din Spania. Tot în orașul pe stâncă Ronda trebuie să vizitați și vestigiile maure „Baños árabes”, moscheea arabă și „Palacio del Rey Moro” (Palatul regelui maur), care se află pe marginea canionului El Tajo și este fosta reședință a emirilor mauri care au condus emiratul de Ronda.

Dumitrescu Cristina

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum 7 zile

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum o lună

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum o lună