Ronda, superbul oraș construit pe o stâncă

La aproximativ 50 de kilometri de litoralul Costa del Sol, în provincia Malaga, Andaluzia, se află Ronda, un oraș pe stâncă. Are 36.000 de locuitori și este vizitat de cei care sunt în căutarea unei destinații de o zi. Pentru că este la o altitudine de peste 700 de metri, orașul pe stâncă Ronda este o adevărată oază răcoroasă într-o zi toridă de vară.

Printre obiectivele turistice se află cele trei poduri peste canionul El Tajo. Acestea unesc partea veche a orașului cu cea nouă. Este vorba despre „Puente Romano”, „Puente Viejo” și „Puente Nuevo”.

Scriitorul Ernest Hemingway și regizorul Orson Welles și-au petrecut multe veri în Ronda. Cei doi au scris despre frumusețile orașului și despre tradiția coridei. De altfel, și datorită lor Ronda a devenit o destinație turistică.

Și celebrul poet german Rainer Maria Rilke vizita des orașul pe stâncă Ronda. În Hotelul Reina Victoria, construit în 1906 avea permanent o cameră rezervată, în care acum s-a constituit un mini-muzeu în amintirea poetului.

De Ronda a fost impresionat și celebrul designer italian Giorgio Armani, care s-a inspirat din tradițiile acestui oraș pentru una dintre colecțiile sale.

La superbul oraș pe stâncă Ronda se poate ajunge pe autostradă sau cu trenul, de la Algeciras sau Cordoba. Există și un tren direct de la Madrid, care operează de două ori pe zi.

De asemenea, în orașul pe stâncă Ronda trebuie vizitat neapărat și arena de coridă „Plaza de Toros de Ronda”. Aceasta a fost inaugurată în 1785 și este una dintre cele mai vechi din Spania. Tot în orașul pe stâncă Ronda trebuie să vizitați și vestigiile maure „Baños árabes”, moscheea arabă și „Palacio del Rey Moro” (Palatul regelui maur), care se află pe marginea canionului El Tajo și este fosta reședință a emirilor mauri care au condus emiratul de Ronda.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole