Obiective turistice in Calarasi. Ce motive aveti ca sa vizitati acest judet

Facem bagajele si ne oprim pentru o scurta vizita in Calarasi, ca sa exploram fiecare loc frumos din aceasta zona. Apele Dunarii ne rasfata cu privelisti incantatoare, ne bucuram de nisip fin sub picioare si avem timp sa vedem cel de-al doilea mare sit arheologic din Romania. Nu este asa ca o calatorie prin tara noastra poate fi la fel de interesanta?

Bratul Borcea al Dunarii

Inainte ca Dunarea sa imbratiseze Delta Dunarii in alte trei brate, in zonele cele mai joase ale tarii. ea isi intinde apele in alte 8 brate. Bratul Borcea reprezinta unul dintre ele, se afla in Calarasi si este una dintre marile atractii ale acestei regiuni. Bratul este navigabil, iar in dreptul localitatii Cernavoda ofera o priveliste uluitoare a tinutului salbatic, inconjurat de paduri. Nu pierdeti ocazia sa va plimbati cu barca sau sa stati pe una dintre plajele formate.

Obiective turistice in Calarasi. Ce motive aveti ca sa vizitati acest judet
Bratul Borcea este navigabil. Sursa foto: locuridinromania.ro

Obiective turistice in Calarasi: Plajele

Orasul Calarasi, datorita pozitionarii sale pe Dunare, are cateva plaje amenajate unde va puteti scalda in voie. Plaja Mare este una dintre cele mai cautate plaje cu nisip fin din oras, aproape de parcul central. Plaja Tineretului sau Plaja Automobilistilor(la 4 km de oras) sunt alte doua optiuni, la fel de ofertante ca prima.

Obiective turistice in Calarasi. Ce motive aveti ca sa vizitati acest judet
Obiective turistice in Calarasi. Ce motive aveti ca sa vizitati acest judet: Palaja Automobilistilor. Sursa foto: amfostacolo.ro

Biserica fostei Manastiri Negoiesti

Un alt obiectiv ce nu trebuie ocolit in Calarasi este Biserica fostei Manastiri Negoiesti, renovata aproape complet dupa indelungi lucrari de reabilitare. Acest lacas de cult a fost ridicat in Campia Baraganului, in seculul al XVII-lea, din porunca voievodului Matei Basarab si a sotiei sale, Elena. O fila din istoria romana ce merita adaugata la povestile de calatorie prin tara!

Biserica Negoiesti renovata. Sursa video: Serban Petrescu/Filmari Foto Aeriene/Youtube.

Obiective turistice in Calarasi: Muzeul Dunarii de Jos

Daca sunteti pasionati de arheologie, atunci Muzeul Dunarii de Jos poate fi o oprire interesanta si o calatorie, in timp, printre cele peste 500 de artefacte expuse aici.

Obiective turistice in Calarasi. Ce motive aveti ca sa vizitati acest judet
Muzeul Dunarii de Jos. Sursa foto: mdj-calarasi.ro

Lacul Valea Rosie

In judetul Calarasi, o alta atractie este Lacul Valea Rosie, ce  merita vizita dumneavoastra, fie si pentru cateva ore. Lacul natural are apa bogata in sare, sulfuri, sodiu si namol sapropelic, ingrediente cu proprietati terapeutice. Aproape de comuna Mitreni, apele acestui lac ocupa o suprafata de 14 hectare si este un rai al pescarilor amatori. Tocmai de aceea, impatimiti ai pescuitului ajung in aceste locuri pentru a se lauda cu pestele prins.

Obiective turistice in Calarasi. Ce motive aveti ca sa vizitati acest judet
Lacul Valea Rosie. Sursa foto: locuridinromania.ro

Obiective turistice in Calarasi: Ruinele Cetatii Vicina

Cu adevarat impresionant este cel de-al doilea sit arheologic ca marime din tara, dupa Sarmizegetusa, potrivit specialistilor. Insa, din vechea Cetate Vicina au mai ramas doar niste ruine, care si ele vor disparea in apele Dunarii. Daca vreti sa descoperiti un loc rupt de civilizatie, vizitati Insula Pacuiul lui Soare.

Obiective turistice in Calarasi. Ce motive aveti ca sa vizitati acest judet
Cetatea Vicina. Sursa foto: mapio.net

Drumul pana aici poate fi o intreaga aventura, plecare fiind din Calarasi spre Ostrov, aproape de Silistra, la granita cu vecinii nostri bulgari. Aici va astepata o plaja intinsa, cu nisip fin, iar printre copaci si apa veti putea distinge cateva dintre zidurile fostei cetati.

Avem o tara deosebita, cu locuri suprinzatoare, ce asteapta sa fie descoperite!

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole