10 secrete pe care trebuie să le știi înainte să cumperi ochelari de soare

Atunci când alegeți o pereche de ochelari de soare nu trebuie să țineți cont doar de designul lor. Prin urmare, ar fi foarte bine să nu vă cumpărați ochelarii de soare din orice târg sau de la orice magazin de cartier, ci de la unul specializat.

În acest articol vă prezentăm câteva lucruri foarte importante pe care trebuie să le știți despre ochelarii de soare.

Pe lângă design, la ochelarii de soare este foarte importantă și protecția pe care o oferă ochilor împotriva razelor solare nocive. Practic, sunt la fel de importanți precum crema de protecție solară și vă pot proteja de numeroase afecțiuni.

Ochelarii de soare de calitate au o etichetă care indică procentul de protecție oferit. De exemplu, lentilele trebuie să blocheze între 99% și 100% radiațiile UVB și UVA.

De asemenea, trebuie să aibă protecție UV 400. Acest detaliu tehnic se referă la proprietatea lentilei de a bloca și cele mai mici raze ultraviolete.

Lumina vizbilă trebuie să aibă o reflecte de cel puțin 70%, iar lentila trebuie să aibă o culoare care să nu vă provoace dificultăți ale vederii. În plus, să fiți atenți ca lentilele să permită recunoașterea tuturor culorilor. E un aspect foarte important mai ales pentru șoferi.

Tot în ceea ce privește lentilele ochelarilor, trebuie să știți că există mai multe modele. Lentilele fotocromatice sunt cele care se închid sau devin transparente în funcție de lumina de afară. Cei care fac sport sau alte activități care presupune multă mișcare pot alege lentilele de policarbonat, rezistente la impact.

Dacă vreți să pară mai întunecat puteți alege lentilele oglindă. De asemenea, există și varianta lentilelor degrade, închise sus și mai deschise în partea de jos.

Dacă ești la volan sau stai mult timp în apropiere de suprafețe care reflectă soarele ar fi bine să alegi lentile polarizate, care au proprietatea de filtra lumina.  Indicat ar fi să alegeți pentru șofat o pereche de ochelari de soare Polaroid.

Medicii spun că ar fi bine să alegem ochelari de soare cu rame și lentile mari, pentru că sunt mult mai eficienți împotriva razelor UV și asigură o protecție mai largă a zonei din jurul ochilor.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole