Europa

Satul în care e interzis să faci fotografii. „Imaginile îi fac pe oameni nefericiți”

Distribuie

Are doar 500 de locuitori și este renumit pentru frumusețea sa. Este vorba despre Bergün-Bravuogn, un sat din cantonul elvețian Graubünden, în care autoritățile locale au interzis fotografiatul.

Cine încalcă această regulă va fi amendat cu câte 5 franci elvețieni. Turiștii nu au voie să fotografieze niciun peisaj din Bergün-Bravuogn, iar tentația este foarte mare, având în vedere că satul se află în apropierea celebrei stațiuni St. Mortiz, cuprinsă în patrimoniul UNESCO.

Autoritățile locale au recunoscut că este vorba despre o campanie de marketing. Mai exact, au vrut să atragă atenția turiștilor interzicând fotografiatul. Iar ideea a dat roade, pentru că știrea s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare.

Însă autoritățile locale spun în motivarea deciziei de a interzice fotografiatul și că Bergün-Bravuogn este atât de frumos încât atunci când alți oameni văd imaginile pe rețelele de socializare devin nefericiți pentru că nu se află acolo.

„Este dovedit științific că fotografiile frumoase, din vacanțe, postate pe Facebook, îi fac pe privitori nefericiți”, au mai precizat autoritățile.

„Peisajul muntos care poate fi admirat de la noi este, într-adevăr, unul spectaculos. Satul nostru este unul deosebit! Sperăm să nu îi întristăm pe cei care nu sunt în comunitatea noastră prin postarea pe rețelele de socializare a unui fotografii de aici. Însă îi invităm pe toți să ne viziteze și să vadă în realitate cum arată locul și cât este de mirific”, spune primarul din Bergün-Bravuogn, Peter Nicolay.

De altfel, există mai multe locuri în lume, foarte vizitate de turiști, în care este interzis fotografiatul. Nu este voie să faci poze în locuri precum Capela Sixtină (frescele lui Michelangelo) sau Dolmabahçe (Palatul sultanilor otomani din Istanbul).

De asemenea, dacă ajungeți în Emiratele Arabe Unite trebuie să știți că nu aveți voie să pozați palatul prezidențial. Un turist iranian a stat o lună în închisoare pentru o fotografie. Tot închisoare a făcut și un arhitect american care a fotografiat cartierul ambasadelor din Abu Dhabi.

FOTO: Wikimedia Commons

Dumitrescu Cristina

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum 2 săptămâni

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum o lună

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum 2 luni