Articolele zilei

Splendorile Semenicului: Trei Ape, Garana si Crivaia. Ce puteti face aici?

Distribuie

Splendorile Semenicului merita incluse in cel mai celebru ghid turistic, nu doar din Romania, dar si din strainatate. In doar cateva zile, turistii sunt vrajiti de festivalul de Jazz de la Garana, inmarmuriti de frumusetea lacului Gozna pentru a putea porni in marea aventura numita Trei Ape. Si toate acestea sub cupola magnifica a Muntilor Semenic, ce imbraca cu grija asezarile umane.

Trei Ape. Aici incepe aventura

Judetul Caras-Severin ascunde multe comori, printre acestea si Lacul Trei Ape care ii atrage pe turisti ca un magnet in statiunea cu acelasi nume. Pe acest loc au fost adunate paraiele de munte Brebu, Semenic si Gradistea, formand astazi lacul de acumulare ce se intinde pe 53 hectare. Nu aveti cum sa nu ramaneti uimiti in fata naturii, intinderea de apa se afla la o inaltime de 850 de metri, in frumosii Munti Semenic.

Splendorile Semenicului: Trei Ape, Garana si Crivaia. Ce puteti face aici? Statiunea Trei Ape. Sursa foto: infoturism.ro
Cei care ajung aici se declara fascinati de una dintre cele mai frumoase regiuni din Romania. Cei care cauta aventura o pot gasi pe luciul lacului intr-o plimbare cu barca sau practicand sporturi nautice. De altfel, ciclistii pasionati pot face un tarseu prin padurile bogate din jurul lacului, sigur nu voi uita aceasta experienta. Cei care nu se mai incumeta sa plece, pot sta cateva zile aici, la pensiunile din jur, pentru a respira aerul curat.
Cum ajungeti? Statiunea Trei Ape se afla la 37 de kilometri de Resita, in comuna Brebu Nou, fiind la doar 5 minute de Garana si la 10 kilometri de statiunea Semenic.

Splendorile Semenicului: Garana

An de an, cei care adora muzica participa la Festivalul de Jazz de la Garana sau pentru cel de muzica Folk, insa nu doar de asta ajung turistii aici. Garana este unul dintre satele de vacanta din Banat unde ati vrea sa ramaneti o vreme pentru a gusta din micile bucurii ale vietii la tara.

Festivalul de Jazz de la Garana. Sursa foto: dordeduca.ro

Cei 935 de metri altitudine, la care a fost construita statiunea, ii confera un aer aparte acestui sat de munte ce aminteste de asezarile nemtesti. Influenta apartine primilor colonisti germani si pemi-cehi, ce au pasit pe pamant romanesc pe la 1828. Odata cu migrarea acestora catre locurile natale, zona a fost aproape parasita, dar regasita de ceiuimiti de frumusetea locurilor.

Splendorile Semenicului: Trei Ape, Garana si Crivaia. Ce puteti face aici? Garana. Sursa foto” info-caras.ro

Putem spune ca, Garana este leaganul artistilor, muzicieni, pictori, scriiitori gasesc in aceasta salbaticie inspiratia pentru creatie. Pe dealul Garanei in fiecare vara au loc tabere de sculptura si a fost amenajata si o expozitie permanenta. Cum ajungeti? Pe drumul judetean 582 care va duce spre Semenic, Garana apartinand si ea de comuna Brebu Nou din Caras-Severin.

Crivaia – Magia locului

Tot la poalele Semenicului se afla un alt loc scaldat in magie pura. Crivaia a fost pozitionata la o altitudine de 650 de metri, printre padurile banatene neatinse de om. Statiunea este destinatia ideala pentru tinerii in cautarea petrecerilor in aer liber, dar si pentru aceia dintre dumneavoastra care cauta un colt de natura in care sa se relaxeze. Lacurile, pesterile si padurile din jur sunt un prilej tocmai bun pentru a incepe o aventura.

Splendorile Semenicului: Trei Ape, Garana si Crivaia. Ce puteti face aici? Magia locului- Crivaia. Sursa foto: Youtube.com
Crivaia. Sursa foto: dolcevitamagazine.ro
Lacul Gozna sau Valiug, asa cum il stiu localnicii, este atractia principala a locului, dand impresia unei statiuni elvetiene. Pestera Comarnic sau platoul Semenic sunt alte doua locuri pe care nu trebuie sa le ratati, iar pentru cel mai bun peste din Banat puteti poposi la Pastravaria Semenic.
Iarna, Masivul Semenic, proaspat nins, se anima de schiorii veseli care incearca partiile amenajate aici si de cei dornici de sanius sau de o bulgareala zdravana.
Ana Maria Olteanu

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 3 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 4 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum 4 săptămâni

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum 4 săptămâni

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni