Articolele zilei

„Țara dragonului”, cea mai bună destinație în 2020

Distribuie

Experții Lonley Planet, una dintre cele mai mari reviste online de turism, au făcut un top al celor mai bune zece țări pe care să le vizitezi în 2020. Pe locul 10 se află Uruguay, o țară recomandată pentru plaje și politicile sale progresiste. Pe 9 în top e Maroc datorită piețelor sale și escapadelor pe care le poți face în munții Atlas.

În topul destinațiilor de vacanță în 2020 Liberia e pe locul 8 și este recomandată pentru plajele idilice, animalele sălbatice și Parcul Național Sapo. Olanda e pe 7, iar cei de la Lonely Planet spun că e anul perfect pentru a vizita această țară.

Pe locul 6 e Costa Rica. Printre altele, e recomandată pentru faptul că are paradisuri tropicale foarte bine protejate. Pe locul 5 e o țară mai puțin cunoscută. Este vorba despre Eswatini, un regat din sudul Africii, situat între Africa de Sud și Mozambic, recomandat pentru a surprinde viața animalelor sălbatice.

Pe locul 4 este Aruba, unde vei găsi multă culoare și plaje cu nisip fin. Bronzul este acordat unei țări din Europa, Macedonia de Nord, recomandată pentru gastronomie, dar și peisajele naturale deosebite. Pe locul 2 a fost clasată Anglia, mai ales pentru zona de coastă.

Iar pe primul loc, țara pe care ar trebui să o vizitezi în 2020, potrivit Lonely Planet, este Bhutan. Cunoscută și ca „Țara dragonului”, este o țară din sudul Asiei, la poalele Munților Himalaya. Se învecinează la sud, est și vest cu India, iar la nord cu China.

Începând cu 1949, printr-un tratat semnat, India preia reprezentarea intereselor externe ale Bhutanului, iar din 1961 se ocupă și de apărarea micii țări. Economia se bazează pe agricultură, industrie forestieră și turism.

Bhutanul este singura țară din lume în care budismul mahayana, de tip tibetan, este religie de stat. Autoritățile fac eforturi pentru ca tradițiile să fie respectate în continuare.

FOTO: suketdedhia /Pixabay.com

Dumitrescu Cristina

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum o săptămână

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum o lună

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum o lună