„Țara dragonului”, cea mai bună destinație în 2020

Experții Lonley Planet, una dintre cele mai mari reviste online de turism, au făcut un top al celor mai bune zece țări pe care să le vizitezi în 2020. Pe locul 10 se află Uruguay, o țară recomandată pentru plaje și politicile sale progresiste. Pe 9 în top e Maroc datorită piețelor sale și escapadelor pe care le poți face în munții Atlas.

În topul destinațiilor de vacanță în 2020 Liberia e pe locul 8 și este recomandată pentru plajele idilice, animalele sălbatice și Parcul Național Sapo. Olanda e pe 7, iar cei de la Lonely Planet spun că e anul perfect pentru a vizita această țară.

Pe locul 6 e Costa Rica. Printre altele, e recomandată pentru faptul că are paradisuri tropicale foarte bine protejate. Pe locul 5 e o țară mai puțin cunoscută. Este vorba despre Eswatini, un regat din sudul Africii, situat între Africa de Sud și Mozambic, recomandat pentru a surprinde viața animalelor sălbatice.

Pe locul 4 este Aruba, unde vei găsi multă culoare și plaje cu nisip fin. Bronzul este acordat unei țări din Europa, Macedonia de Nord, recomandată pentru gastronomie, dar și peisajele naturale deosebite. Pe locul 2 a fost clasată Anglia, mai ales pentru zona de coastă.

Iar pe primul loc, țara pe care ar trebui să o vizitezi în 2020, potrivit Lonely Planet, este Bhutan. Cunoscută și ca „Țara dragonului”, este o țară din sudul Asiei, la poalele Munților Himalaya. Se învecinează la sud, est și vest cu India, iar la nord cu China.

Începând cu 1949, printr-un tratat semnat, India preia reprezentarea intereselor externe ale Bhutanului, iar din 1961 se ocupă și de apărarea micii țări. Economia se bazează pe agricultură, industrie forestieră și turism.

Bhutanul este singura țară din lume în care budismul mahayana, de tip tibetan, este religie de stat. Autoritățile fac eforturi pentru ca tradițiile să fie respectate în continuare.

FOTO: suketdedhia /Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole