Care este diferența dintre gelul de duș și șampon

FOTO: jackmac34/Pixabay.com

Mulți s-au întrebat măcar o dată dacă ar fi vreo problemă dacă te speli pe păr cu gel de duș pentru corp. Întrebarea vine mai ales că, cel puțin în cazul produselor pentru bărbați, există multe geluri de duș 2 în 1, pe care se precizează că se pot folosi și pentru spălarea părului. 

Însă între gelul de duș și șampon există niște diferențe. Iar femeile și bărbații care au un păr bogat ar trebui să le știe. De exemplu, dacă șamponul este gândit să mențină părul hidratat pentru o perioadă de timp, gelul de duș îl usucă pentru că este gândit să mențină hidratată pielea.  

Gelul de duș care este exclusiv pentru corp are în compoziție agenți care ajută la îndepărtarea murdăriei de pe piele. De asemenea, e foarte important de precizat și că are un pH diferit față de săpunul solid sau cel de mâini. Ca să vedeți diferența puteți încerca să vă spălați în zile diferite o dată cu săpun și în altă zi cu gel de duș. Veți observa că săpunul lasă pielea mult mai uscată decât o face un gel de dus Nivea, de exemplu.  

Gelurile de duș conțin, pe lângă agenți tensioactivi care ajută la descompunerea și îndepărtarea grăsimii de pe piele și alte ingrediente care lasă pielea hidratată și parfumată în unele cazuri. 

Mai puțini agenți tensioactivi în șampon

În schimb, șamponul este făcut special pentru păr. Și acesta are agenți tensioactivi care descompun mizeria și uleiurile din păr și o îndepărtează cu ajutorul apei. Însă cantitatea de agenți tensioactivi este mai mică astfel încât să nu îndepărteze toate uleiurile naturale din păr și să-l dezhidrateze. 

Însă, mai trebuie precizat și că dacă la un moment dat ai rămas fără șampon și vrei să folosești gelul de duș, nu e nicio problemă. Dar nu trebuie să devină o obișnuință, pentru că părul se poate deteriora în timp. De asemenea, e important ca după duș să folosești, pentru corp, de exemplu, o crema Nivea, iar pentru păr măcar un balsam.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole