Potrivit publicatiei US News, printre orasele cele mai frumoase care merita sa fie vizitate de turistii din toata lumea, se numara si un oras din Romania. Este vorba despre orasul Timisoara, ce ocupa un loc 2 dupa Geneva. Turistii care doresc sa vina in Timisoara, al treilea oras ca marime din Romania, pot admira cladirile in stil baroc, scriu jurnalistii de la US News. Va puteti plimba cu bicicleta in numeroasele parcuri ale Timisoarei. In plus, exista multe piete in centrului orasului unde te poti relaxa, se mai arata in publicatia americana.
Casa Bruck este una dintre cele mai frumoase cladiri din Timisoara. Imobilul amplasat in Piata Unirii a fost construit in urma cu 100 de ani, in stilul Art Nouveau. Datorita unui italian mutat in Timisoara, imobilul a fost renovat cu ajutorul vecinilor, cu o investitie de 300.000 de euro. Casa Bruck se afla pe strada Mercy la nr.9, colt cu Piata Unirii. Dupa ce s-a construit, propietarul Salamon Bruck a deschis o farmacie la parter care functioneaza si astazi, si pastreaza o parte din mobilierul original. Merita sa descoperiti fiecare cladire si strada din aceasta zona la pas.
Neaparat trebuie sa faceti o plimbare pe malul raului Bega ce strabate Timisoara. Aici sunt amplasate alei si piste pentru biciclisti, numai bune pentru plimbare in zilele calduroase. Din loc in loc o sa mai vedeti si podurile ce traverseaza raul, care dau un farmec aparte acestui oras. Pe malurile Begai sunt si cele mai frumoase parcuri: si aici il amintim pe celebrul Parc al rozelor.
Orasul de pe Bega este unul dintre centrele culturale ale tarii, alaturi de Sibiu, Cluj-Napoca, Brasov, Iasi. Muzeul de Arta este gazduit in cadrul Palatului baroc. Muzeul include o colectie de 90 lucrari ale pictorului Corneliu Baba. Printre acestea, si colectii de arta contemporana, decorativa si europeana. Pe langa acest muzeu, mai puteti vizita Muzeul Satului Banatean, Memorialul Revolutiei si galeriile de arta deschise in vechiul Bastion.
Palatul Dauerbach a fost construit in anul 1913 in stil Art Nouveau. Acesta se afla in Piata Victoriei din Timisoara, pe latura promenada Corso. Tot in aceasta zona, a inaltei societati de la inceputul anilor 1900, se afla si Palatal Neuhausz, Palatul Szechenyi, Palatul Merbl care impresioneaza prin stilul arhitectonic. In prezent cladirea este locuita, iar la parter se gasesc cateva terase pentru rasfatul turistilor.
Monumentul industrial al Timisoarei se afla pe strada Gheorghe Baritiu nr.5. Turnul de apa face parte din sistemul de alimentare cu apa al orasului de la inceputul sec. XX. Acesta a fost construit intre 1913-1914, copie a celui din cartierul Fabric. Turnurile, cu o inaltime de 52 de metri, au fost realizate de inginerii Janos Lenarduzzi si Richard Sabathiel. In turn exista un rezervor de apa potabila cu o capacitate de 500 metri cubi, dar si unul cu apa din Bega, de 250 metri cubi.
Piata Victoriei situata in centrul orasului Timisoara este locul de unde a pornit Revolutia din 1989. Mai este cunoscuta si sub numele de Piata Operei. In aceasta zona sunt concentrate cladirile importante ale Timisoarei: Opera, respectiv Catedrala Mitropolitana, cea mai inalta din Romania. In piata sunt si zone de promenada care se numesc Corso si Surogat. Corso era locul de intalnire al inaltei societati pe la 1900, iar Surogat era locul muncitorilor si al tinerilor. Acum cele doua reprezinta locul de intalnire preferat al timisorenilor si deopotriva al turistilor.
Castelul Huniade se afla in centrul orasului si este cel mai vechi monument al Timisoarei, construit intre anii 1443-1447 de catre Iancu de Hunedoara. De-a lungul anilor castelul a suferit mai multe modificari, cea mai ampla fiind in anul 1856. A fost resedinta nobilimii in secolele XV si XVI, resedinta a pasei intre anii 1552-1716 si cazarma de artilerie. In prezent, aici este Muzeul Banatului, infiintat in anul 1872, sub numele de ”Societate de Istorie si Arheologie”.
Fabrica de bere Timisoreana este a doua fabrica, de acest fel, infiintata in Romania. Apare consemnata in documentele vechi cu numele ”Fierbatoria de bere din Fabric, Societate pe actiuni”, construita in anul 1718. O parte a vechii fabrici se mai pastreaza si in prezent. La aceasta se adauga si obiectivele turistice industriale precum: Fostul Abator Orasenesc sau Fabrica de Tigarete.
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…