Europa

Vacanțe Mallorca. Cât costă un concediu în raiul razelor de soare

Distribuie

Mult soare, plaje cu nisip fin, golfuri cu ape transparente, restaurante cu mâncăruri delicioase și o viață de noapte tumultoasă. De toate aceste lucruri ai parte dacă alegi vacanțe Mallorca.

Și mai interesant este că sunt foarte multe oferte la vacanțe Mallorca și este o destinație destul de atractivă ca prețuri. În această perioadă, pentru cei care s-au hotărât pe ultima sută de metri, prețurile încep de la 500 de euro, pentru un sejur de 4 nopți.

Mallorca face parte din insulele Baleare și are kilometri de plajă cu nisipuri fine, munți și dealuri, iar soarele este prezent mai tot timpul. Mai stâncoasă și abruptă este partea de nord. Printre cele mai frumoase plaje din Mallorca sunt Cala Fonoll, Reco De Sarena, Sant Pere, Alcudia Beach, Cala Mondrago, Magaluf Beach, Megaluf City, En Repic, Cala Torta, Cala Es Carregador sau Playa de Muro.

Vizita în Mallorca trebuie să înceapă cu o excursie în capitală, celebra Palma de Mallorca. Așezată pe coasta golfului și dispusă pe trepte, aici puteți găsi numeroase tipuri de distracție, dar și obiective turistice culturale sau istorice. Mai trebuie să vizitați aici și superba Catedrală de Mallorca sau Museo de Arte Espanol Contemporáneo. De asemenea, tot în Palma de Mallorca este și singura clădire care a mai rămas în picioare din timpul ocupației arabe – Băile Arabe.

Tot în Palma de Mallorca se află și un castel care a fost construit pe ruinile unui sit musulman. În formă circulară, castelul adăpostește și un muzeu arheologic în care puteți afla istoria locului. De asemenea, pe cele trei turnuri înalte ale castelului se poate vedea o priveliște deosebită.

Vacanțe Mallorca. Nu ratați o excursie în Valldemosa

Turiștii cuprind în programul de vacanțe Mallorca și vizite la Pueblo Espanol, un muzeu construit ca un mic sat în care puteți vedea istoria arhitecturală și tradițiile locului. De asemenea, dacă mergi în vacanță și cu copii trebuie să mergeți și în Aqualand, unde sunt topogane, piscine de diferite dimensiuni și numeroase jocuri de apă.

Tot în Mallorca găsiți și peșteri pe care le puteți explora. Cea mai cunoscută este Coves del Drach (Peștera Dragonilor), unde sunt lacuri subterane, dar și alte patru peșteri: Peștera Francezilor, Peștera lui Luis Salvador, Peștera Neagră și Peștera Albă. De asemenea, spectaculoasă este și peștera Coves Dels Hams, care se află la aproximativ 1 kilometri de orașul Porto Cristo.

Dacă sunteți în căutarea unei atmosfere mai intime, alegeți o excursie în satul idilic Valldemosa, de la poalele munților Tramuntana. Are străduțe înguste, căsuțe cu o arhitectură deosebită și aveți ocazia să călcați pe urmele lui Chopin sau George Sand.

Soller este un alt oraș deosebit care merită vizitat. Se află în nord-vestul insulei, este verde și plin de portocali, lămâi și măslini. De asemenea, este înconjurat de cei mai înalți munți ai insulei.

Fotografia principală a articolului: Facundo Win/Pixabay





Dumitrescu Cristina

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum o săptămână

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum o lună

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum 2 luni