Vacanțe Mallorca. Cât costă un concediu în raiul razelor de soare

Mult soare, plaje cu nisip fin, golfuri cu ape transparente, restaurante cu mâncăruri delicioase și o viață de noapte tumultoasă. De toate aceste lucruri ai parte dacă alegi vacanțe Mallorca.

Și mai interesant este că sunt foarte multe oferte la vacanțe Mallorca și este o destinație destul de atractivă ca prețuri. În această perioadă, pentru cei care s-au hotărât pe ultima sută de metri, prețurile încep de la 500 de euro, pentru un sejur de 4 nopți.

Mallorca face parte din insulele Baleare și are kilometri de plajă cu nisipuri fine, munți și dealuri, iar soarele este prezent mai tot timpul. Mai stâncoasă și abruptă este partea de nord. Printre cele mai frumoase plaje din Mallorca sunt Cala Fonoll, Reco De Sarena, Sant Pere, Alcudia Beach, Cala Mondrago, Magaluf Beach, Megaluf City, En Repic, Cala Torta, Cala Es Carregador sau Playa de Muro.

Vizita în Mallorca trebuie să înceapă cu o excursie în capitală, celebra Palma de Mallorca. Așezată pe coasta golfului și dispusă pe trepte, aici puteți găsi numeroase tipuri de distracție, dar și obiective turistice culturale sau istorice. Mai trebuie să vizitați aici și superba Catedrală de Mallorca sau Museo de Arte Espanol Contemporáneo. De asemenea, tot în Palma de Mallorca este și singura clădire care a mai rămas în picioare din timpul ocupației arabe – Băile Arabe.

Tot în Palma de Mallorca se află și un castel care a fost construit pe ruinile unui sit musulman. În formă circulară, castelul adăpostește și un muzeu arheologic în care puteți afla istoria locului. De asemenea, pe cele trei turnuri înalte ale castelului se poate vedea o priveliște deosebită.

Vacanțe Mallorca. Nu ratați o excursie în Valldemosa

Turiștii cuprind în programul de vacanțe Mallorca și vizite la Pueblo Espanol, un muzeu construit ca un mic sat în care puteți vedea istoria arhitecturală și tradițiile locului. De asemenea, dacă mergi în vacanță și cu copii trebuie să mergeți și în Aqualand, unde sunt topogane, piscine de diferite dimensiuni și numeroase jocuri de apă.

Tot în Mallorca găsiți și peșteri pe care le puteți explora. Cea mai cunoscută este Coves del Drach (Peștera Dragonilor), unde sunt lacuri subterane, dar și alte patru peșteri: Peștera Francezilor, Peștera lui Luis Salvador, Peștera Neagră și Peștera Albă. De asemenea, spectaculoasă este și peștera Coves Dels Hams, care se află la aproximativ 1 kilometri de orașul Porto Cristo.

Dacă sunteți în căutarea unei atmosfere mai intime, alegeți o excursie în satul idilic Valldemosa, de la poalele munților Tramuntana. Are străduțe înguste, căsuțe cu o arhitectură deosebită și aveți ocazia să călcați pe urmele lui Chopin sau George Sand.

Soller este un alt oraș deosebit care merită vizitat. Se află în nord-vestul insulei, este verde și plin de portocali, lămâi și măslini. De asemenea, este înconjurat de cei mai înalți munți ai insulei.

Fotografia principală a articolului: Facundo Win/Pixabay

Cathedral 'La Seu' and view of Palma De Mallorca
Palma de Mallorca
Catedral de Palma de Mallorca
El guardían del puerto
Palma de Mallorca

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole