Vacanțe în vremea coronavirusului. Spre ce destinații s-au decis să meargă românii în acest an

Mulți români au evitat vacanțele spre Italia la Târgul de Turism de la București, care a avut loc săptămâna trecută. Agenția de Turism Hello Holidays a anunțat că a vândut sejururi pentru Grecia, Turcia, Bulgaria și România. Însă mulți s-au arătat interesați și de Scandinavia, Spania, Portugalia, Rusia, Croația și Elveția.

Aproximativ 40% dintre turiști au optat pentru Turcia, 35% pentru Grecia și 25% au ales Bulgaria. În ceea ce privește vacanțele în România, s-au căutat ofertele pentru litoral, excursiile organizate la munte, dar și stațiunile de tratament.

Christian Tour a avut multe oferte pentru vacanțe în Grecia, dar și pentru destinații exotice precum Punta Cana (Republica Dominicană), Cancun și Riviera Maya (mexic), Varadero (Cuba), Mauritius, Bali sau Thailanda.

Reprezentanții Paralela 45 se așteaptă ca anul acesta cele mai solicitate destinații să fie Turcia (Antalya, Alanya și Bodrum), Grecia și Egiptul, devenite în sezonul 2020 și mai accesibile după introducerea mai multor curse charter. Spre Antalya, Alanya și Bodrum sunt programate 23 de curse săptămânale, din 13 orase: București (patru curse săptămânale spre Antalya și una spre Alanya), Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu Mureș și Iași (câte două curse/săptămână), Bacău, Arad, Baia Mare, Oradea, Suceava, Constanța, Craiova, Satu Mare (una pe săptămână, ultimele trei fiind noi în sezonul 20202). Spre regiunea Bodrum-Kusadasi-Marmaris se zboară din București și din Cluj-Napoca (noutate în 2020) o dată pe săptămână.

Cele mai afectate sunt ofertele pentru Italia. De altfel, guvernul de la Roma estimează că țara va avea pierderi economice importante, având în vedere că turismul aduce 13% din PIB.

Există și un touroperator care a anunțat că nu mai vinde pachete turistice către Italia, dar și alte state expuse epidemiei de coronavirus.

„Am luat această decizie pentru că nu dorim să contribuim la răspândirea epidemiei de coronavirus. Prețuim mai mult sănătatea turiștilor noștri pe care nu dorim să-i expunem anumitor riscuri doar de dragul profitului. De asemenea, dorim să ne protejăm și angajații care se deplasau către astfel de destinații”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Firma avea oferte către nordul Italiei, pachete către mai multe stațiuni căutate în perioada aceasta pentru pasionații de schi, dar și către Austria.

„Către Italia avem oferte pentru 12 regiuni, majoritatea acestora fiind în nordul țării. Mai mult, dacă acest fenomen contagios va continua ne gândim să impunem aceleași măsuri și pentru destinațiile dfe vară din sudul Italiei”, a mai afirmat Lucian Bădîrcea.

FOTO: Ben_Kerckx /Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole