Ce să vizitezi neapărat în Cluj și Sibiu

Clujul este unul dintre orașele care a devenit o atracție pentru turiști în România. Există mai multe obiective si atractii turistice Cluj pe care nu trebuie să le ratezi. Când ajungi în Cluj trebuie neapărat să cauți restaurantele în care se mânăcă bine și locurile care îți spun cel puțin o poveste. 

Piața Unirii este una dintre cele mai mari piețe centrale din Europa de Est. Aici a fost centrul orașului vechi. Aici se află Biserica Sfântul Mihai, Palatul Banffy, unde se află și Muzeul de Artă precum și un hotel care este din 1894. De asemenea, nu trebuie să uităm nici de Statuia lui Matei Corvin, un simbol al orașului. 

În Piața Muzeului din Cluj te vei putea plimba prin zona pietonală și vei putea admira Biserica Franciscană, obeliscul Carolina, dar și Casa Matei Corvin, care găzduiește Universitatea de Artă și Design. 

Trebuie neapărat să faci o vizită și la Grădina Botanică din Cluj, care se întinde pe o suprafață de 14 hectare de terene. Aici cresc peste 10.000 de specii de plante, ornamentale, medicinale și fotogeografice. Poți admira peste 100 de specii de lalele, narcise sau zambile primăvara. 

Cetățuia este un alt loc deosebit din Cluj, Este vorba despre o fortificația aflată pe dealul cu același nume, care datează din perioada habsburgică. Este un mini parc la o altitudine de 405 metri, care oferă o vedere spectuloasă asupra Clujului. 

Bastionul Croitorilor este unul dintre cele mai bine păstrate turnuri de pe teritoriul României. Numele îi vine de la breasla meșteșugarilor din Cluj. 

Dacă ajungeți în Cluj nu trebuie să ratați o plimbare până la Biserica Reformată, una dintre cele mai impozante construcții în stil gotic din Transilvania. De asemenea, dacă sunteți pasionați de istorie sau etnografia poporului român, trebuie să ajungeți la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Aici găsiți peste 40.000 de obiecte tradiționale. 

Alte obiective importante din Cluj sunt Muzeul Farmaciei, Tetraul Național sau Opera Română din Cluj. Să nu uitați nici de Casteul Banffy, din Bonțida, la 30 de kiloemtri de Cluj, locul în care se organizează festivalul de muzică Electric Castle. 

Sibiu este un alt oraș superb al României care trebuie neapărat vizitat. Sunt mai multe atractii turistice Sibiu de neratat. Neapărat trebuie să ajungi în Sibiu la Podul Minciunilor, un simbol al orașului. Sunt multe legende legate de acest loc, cea mai celebră este aceea că „are urechi” și că orice minciună spusă aici va fi descoperită.

De la acest pod puteți ajunge la Piața Mică și la Piața Huet, unde este cel mai vechi pod din fontă de pe teritoriul României. 

Un alt loc deosebit este Grădina Zoologică din Sibiu. Aici puteți vedea lupi iberici, cămile, tigri, lei, lupi albi și alte 40 de specii de animale. Trebuie să ajungeți la Sibiu și la Turnul Sfatului unul dintre cele mai reprezentative obiective ale orașului, dar și la Muzeul Astra, întins pe 90 de hectare, considerat unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din țara noastră. Îți va oferi ocazia de a vedea creații tradiționale, case și ateliere de prelucrarea lemnului, a metalului și a textilelor.

Trebuie să vedeți și Biserica Luterană, Piața Mare, Muzeul de Istorie Naturală, Piața Mică sau Pasajul Scărilor. 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole