Românii și-au schimbat destinațiile de vacanță. Locurile în care cred că nu există pericolul infecției cu noul coronavirus

Turiștii români și-au schimbat destinațiile de vacanță pentru vara aceasta și au ales destinații exotice, unde sunt temperaturi crescute. Explicația ar fi, potrivit tour operatorului Eturia, că noul coronavirus Covid 19 nu rezistă la temperaturi de peste 27 – 30 de grade Celsius.

„În ultima perioadă, primim solicitări în special pentru ţările din America de Nord, America Latină, Caraibe, Africa şi Oceanul Indian, destinaţii în care nu se înregistrează focare epidemice (au doar cazuri «de import»), iar virusul nu reprezintă o ameninţare pentru sănătatea turiştilor noştri.

Ce s-a întâmplat de fapt, a fost o mutare a interesului general către circuitele din America de Nord şi America Latina, sejururile din Cuba, Republica Dominicană, Mombasa, Zanzibar, Maldive şi Mauritius etc.

O cerere foarte mare înregistrăm şi pentru vacanţele de safari în Africa, susţinând trendul ascendent pe care l-am înregistrat în ultimii ani. Există în continuare solicitări pentru Asia, în special Thailanda, Bali, Filipine, Malaezia, Singapore, însă numărul acestora este în scădere faţă de anul trecut”, spune CEO și cofondatorul Eturia, Sorin Stoica.

Eturia spune că au crescut cererile pentru insulele din Oceanul Indian (Seychelles, Mauritius sau Maldive), din Caraibe (Cuba, Republica Dominicană, Cancun, Aruba, Curacao, Barbados), dar și pentru America Centrală (Panama, Costa Rica şi Guatemala), America de Sud (Peru, Argentina, Brazilia, Ecuador, Columbia) sau Africa (Africa de Sud, Namibia, Kenya, Tanzania).

Operatorul spune că au fost amânate pachetele de vacanță pentru China până în luna mai, inclusiv, fără penalizări pentru turiști, chiar dacă au implicat unele costuri, din cauza epidemiei de coronavirus. De asemenea, vacanțele din Iran și Coreea de Sud au fost amânate până în aprilie, inclusiv. Eturia nu este afectată de epidemia din Italia, pentru că nu are pachete în această țară.

Compania de turism spune că majoritatea turiștilor au preferat să folosească sumele de bani pentru pachetele anulate pentru a alege vacanțe în alte locuri.

FOTO: Pexels/Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole