Articolele zilei

Zborurile din Franta vor fi mai scumpe. Autoritatile vor sa introduca o ecotaxa pentru astfel de calatorii

Distribuie

Zborurile din Franta vor suporta modificari de pret in urmatorul an, anunta guvernul francez. Un bilet de avion din aceasta tara va fi majorat cu 1,50 pana la 18 euro, calatoria. Aceasta ecotaxa se va aplica biletelor de avion pentru toate zborurile cu plecare de pe aeroporturile franceze. Sunt scutite de la aceasta ecotaxa zborurile spre Insula Corsica si teritoriile de peste mari, a anuntat ministrul framcez al Transporturilor, Elisabeth Borne, informeaza AFP.

Franta va introduce aceasta ecotaxa la biletele de avion incepand cu anul 2020 si vrea sa convinga si alte state europene sa taxeze mai mult astfel de calatorii.

Aceasta ecotaxa ar urma sa aduca la bugetul de stat 182 milioane de euro. Bani care vor fi destinati pentru investitii in infrastructurile de transport ecologice, in special cele feroviare, a precizat Elisabeth Borne, potrivit Agerpres.

Zborurile din Franta: planul tarifar

Pentru zborurile interne si intra-europene ecotaxa pentru un zbor catre Franta va incepe de la 1,50 de euro la clasa economic si va ajunge la 9 euro pentru un zbor la clasa business. Pentru zborurile in afara Uniunii Europene ecotaxa va fi de trei euro la clasa economic si va ajunge la 18 euro la clasa business.

„Am decis sa introducem o ecotaxa pentru toate zborurile cu plecarea din Franta”, a spus Borne. Ecotaxa se va aplica tuturor companiilor aeriene si va viza doar zborurile cu plecare din Franta si nu cele cu sosirea in Franta. Guvernul presedintelui Emmanuel Macron vrea sa inaspreasca reglementarile in domeniul mediului inconjurator dar anul trecut a fost nevoit sa abandoneze o incercare de a majora acciza la motorina dupa protestele „vestelor galbene”.

Autoritatile franceze vor ca noua Comisie Europeana sa puna capat exceptiilor de la plata taxei globale pentru combustibili de avion si sa reduca emisiile de CO2, iar in acest sens s-au aliat cu Olanda si vor sa convinga si alte state europene sa taxeze mai mult calatoriile cu avionul.

Ana Maria Olteanu

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum o săptămână

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum o lună

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum o lună