Zborurile din Franta vor fi mai scumpe. Autoritatile vor sa introduca o ecotaxa pentru astfel de calatorii

Zborurile din Franta vor suporta modificari de pret in urmatorul an, anunta guvernul francez. Un bilet de avion din aceasta tara va fi majorat cu 1,50 pana la 18 euro, calatoria. Aceasta ecotaxa se va aplica biletelor de avion pentru toate zborurile cu plecare de pe aeroporturile franceze. Sunt scutite de la aceasta ecotaxa zborurile spre Insula Corsica si teritoriile de peste mari, a anuntat ministrul framcez al Transporturilor, Elisabeth Borne, informeaza AFP.

Franta va introduce aceasta ecotaxa la biletele de avion incepand cu anul 2020 si vrea sa convinga si alte state europene sa taxeze mai mult astfel de calatorii.

Aceasta ecotaxa ar urma sa aduca la bugetul de stat 182 milioane de euro. Bani care vor fi destinati pentru investitii in infrastructurile de transport ecologice, in special cele feroviare, a precizat Elisabeth Borne, potrivit Agerpres.

Zborurile din Franta: planul tarifar

Pentru zborurile interne si intra-europene ecotaxa pentru un zbor catre Franta va incepe de la 1,50 de euro la clasa economic si va ajunge la 9 euro pentru un zbor la clasa business. Pentru zborurile in afara Uniunii Europene ecotaxa va fi de trei euro la clasa economic si va ajunge la 18 euro la clasa business.

„Am decis sa introducem o ecotaxa pentru toate zborurile cu plecarea din Franta”, a spus Borne. Ecotaxa se va aplica tuturor companiilor aeriene si va viza doar zborurile cu plecare din Franta si nu cele cu sosirea in Franta. Guvernul presedintelui Emmanuel Macron vrea sa inaspreasca reglementarile in domeniul mediului inconjurator dar anul trecut a fost nevoit sa abandoneze o incercare de a majora acciza la motorina dupa protestele „vestelor galbene”.

Autoritatile franceze vor ca noua Comisie Europeana sa puna capat exceptiilor de la plata taxei globale pentru combustibili de avion si sa reduca emisiile de CO2, iar in acest sens s-au aliat cu Olanda si vor sa convinga si alte state europene sa taxeze mai mult calatoriile cu avionul.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole