Descopera Romania – obiective turistice mai putin cunoscute

Romania este o tara ce merita descoperita si explorata. Multe locuri din tara noastra sunt deja foarte cunoscute, in principal pentru ca sunt mai bine promovate, insa exista multe alte locuri ce raman necunoscute in intreaga tara. Despre aceste locuri vrem sa vorbim astazi; asadar cei care doresc sa descopere nu-asa-bine-cunoscutele locuri din Romania, se pot inspira din lista de mai jos.

Continuarea articoluluiDescopera Romania II – obiective turistice mai putin cunoscute

1. Focurile Vii, Judetul Buzau
Focurille vii, pot fi gasite in satul romanesc Lopatari, judetul Buzau, in Valea Slanicului, la 56 km distanta de municipiul Buzau. Focurile vii pot atinge inaltimi de cca 20 cm si reprezinta un fenomen natural unic in Europa. Acestea sunt flacari ce ard la suprafata, unde solul este crapat si tinute aprinse din cauza gazului care iese la suprafata.


2. Lacul Ochiul Beiului, Judetul Caras- Severin
Lacul Ochiul Beiului, are o apa de culoare albastru-verzui si se afla in satul Sasca Montana, in judetul Caras-Severin. Din Bucuresti, se poate ajunge usor, urmand traseul Bucuresti – Pitesti – Slatina – Craiova – Filiasi – Drobeta Turnu Severin – Orsova – Moldova Noua – Sasca Montana, (509 km). Ceea ce este interesant la acest loc este faptul ca apa din lac nu ingheata nici la temperaturi extrem de scazute din timpul iernii, datorita izvorului carstic care alimenteaza permanent lacul cu apa.


3. Ruinele romane Porolissum, judetul Salaj
Unul dintre cele mai bine conservate situri arheologice din Romania este numit Porolissum, un vechi oras roman. Pe langa dimensiunea sa impresionanta, locul si-a pastrat o buna conservare de-a lungul secolelor. Castrul Roman Porolissum poate fi gasit in judetul Salaj, in Mirsid.


4. Biserica de sub lac, judetul Cluj
Desi ascunsa de ochii umani cele mai multe ori, Biserica de sub lac din Belis, in judetul Cluj, poate fi vazuta in  verile fierbinti, cu precipitatii scazute. Belis este un sat din Transilvania, la o altitudine de 1000 m, in Muntii Gilau. Numai in zilele de vara fierbinti vechile ruine ale bisericii, datand din secolul al XlX-lea, ies din apa. La fel de impresionante sunt tablourile care decoreaza ruinele, incorporand ingeri si scene biblice.

5. Parcul Natural Comana, judetul Ilfov
Parcul Natural Comana, aflat la 35 km de Bucuresti, este unic in Europa, si include zeci de specii de plante si animale protejate de legile internationale, fiind considerat a doua Delta a Romaniei, dupa Delta Dunarii. Parcul natural acopera 25.000 ha, fiind cea mai mare zona protejata din Campia Romana .

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole