Cele mai verzi orase din lume

Exista orase in lume care functionează aproape doar cu energie hidroelectrică, au cartiere intregi fără masini si isi pescuiesc somonul in râul lor urban. Care sunt aceste orase verzi care au făcut alegerea de a se dezvolta intr-un mod durabil?

Reykjavik, Islanda

Capitala Islandei o putem pune in fruntea podiumului. Dacă numele său in islandeză inseamnă „golf de fum”, cu sigurantă nu este din cauza poluării: foloseste doar 0,1% combustibili fosili pentru energia sa. Orasul functionează aproape cu energie regenerabilă, folosind resursele sale geotermale mari si hidroenergia pentru electricitate, incălzire si apă caldă. În plus, oamenii sunt pasionați de sport și adesea vezi persoane în pantaloni de training la alergat, cu bicicletele sau la așa-numitul nordic-walking.

Bristol, Anglia

Bristol a fost declarat cel mai verde oras din Regatul Unit si este unul dintre cele mai verzi orase din Europa, câstigând in 2015 un „European Green Capital Award”. Este o destinatie turistică si atrage tot mai multi tineri profesionisti, sedusi de arta sa de a trăi verde.

San Francisco, California – Statele Unite

San Francisco a fost intotdeauna unul dintre cele mai verzi orase din America de Nord, de multe ori inaintea compatriotilor săi in materie de inovatie si initiativă.

De exemplu, a fost primul oras american important care a interzis utilizarea pungilor de plastic, iar locuitorii săi sunt foarte sensibili la reciclare si este considerat un pionier si lider in masinile electrice.

Copenhaga, Danemarca

Orasul renumit pentru mica sirenă este foarte popular printre turisti, dar a stiut să se protejeze; Copenhaga rămâne constientă de eforturile care trebuie depuse in fiecare zi pentru a-si păstra calitatea vietii, ceea ce i-a adus si „Premiul Capitalei Verzi Europene”.

Prin urmare, orasul acordă o atentie deosebită mediului in viata de zi cu zi, de exemplu, majoritatea restaurantelor gătesc cu ingrediente locale si sezoniere si milioane de oameni folosesc biciclete in fiecare zi, mai degrabă decât mașina lor.

Freiburg, Germania

Cum să nu fie inclus Freibourg in acest clasament, când se stie că orasul face parte din initiativa „fără autoturisme”, această miscare internatională care sustine neutilizarea masinilor? Eco-districtul Vauban este astfel cel mai mare cartier fără masini din Europa, unde aproape 5.000 de localnici merg pe jos.

Orasul a amenajat, de asemenea, multe clădiri cu panouri solare, inclusiv scolile, bisericile si chiar primăria.

Malmö, Suedia

Cel de-al treilea oras ca mărime din Suedia este unul dintre cele mai verzi orase din lume, deoarece găzduieste cel de-al treilea cel mai mare parc eolian offshore când a fost creat in 2007, cu 48 de turbine eoliene offshore, pentru o putere de 110 MW.

Vancouver, Canada

Pe lângă faptul că este clasat printre primele 5 orase in care viata este bună de locuit, Vancouver este un centru incontestabil de inovatie, incluzând compactoare de gunoi alimentate cu energie solară in tot orasul, detectoare de ocupare pentru a activa luminile si incălzire geotermală.

Oslo, Norvegia

Capitala Norvegiei este unul dintre cele 4 orase scandinave din acest clasament si se găseste in mod regulat printre cele mai verzi orase din lume.

Este orasul care emite cele mai putine emisii de gaze cu efect de seră comparativ cu alte metropole europene, in special datorită faptului că aproximativ 85% dintre copii merg la scoală cu bicicleta sau pe jos si că autobuzele circulă acolo cu hidroenergie.

Stockholm, Suedia

Stockholm se poate mândri că a fost primul oras european care a câstigat „Premiul Capitalei Verzi Europene” in 2010, nu in ultimul rând datorită constiintei sale puternice asupra importantei dezvoltării durabile .

Orasul a fost foarte implicat din anii 1960, iar cea mai bună dovadă a schimbării sale de comportament este faptul că somonul capturat in râul său este comestibil.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole