Cele mai interesante obiective turistice si locuri de vizitat in Sibiu

Orasul Sibiu are radacini istorice vechi. Fiind unul dintre celebrele orase ale Transilvaniei, Sibiul a indurat secole de truda, razboi, tragedie, ingeniozitate si creatie. Daca nu l-ati vizitat inca, iata cateva locuri de vizitat in Sibiu.

Este una dintre cele mai vizitate destinatii din Romania, a fost numit Capitala europeana a culturii in 2007 si a fost ales de Forbes ca fiind unul dintre locurile cele mai idilice de trait ale Europei, in 2008.
Cei care au vizitat frumosul oras Sibiu, pot confirma ca aceste distinctii sunt pe deplin meritate.

Obiective turistice si locuri de vizitat in Sibiu

Vizitati Biserica Evanghelica si Cetatea Turnul Sfatului
Nicaieri in Sibiu nu veti gasi o vedere mai buna asupra orasului vechi, decat de pe Biserica Evanghelica. Cele patru turnuri ofera o splendida panorama a orasului. Intrarea costa doar 5 lei.
Turnul Sfatului este situat chiar in centrul orasului. Desi privelistea poate ca nu este la fel de impresionanta ca cea din Biserica Evanghelica, merita de vizitat in Sibiu. Ca bonus, veti primi o imagine de ansamblu a bisericii.
Puteti vedea cum arata orasul inainte de era comunista (care a distrus sectiuni masive de perete pentru a face loc pentru fabrici si blocuri de locuinte) prin desene vechi, prin colectia de fotografii si arta, intrucat turnul serveste, de asemenea, ca o galerie. Taxa de intrare este de numai 2 lei.
Va recomandam sa le vizitati pe ambele; si nu uitati sa va aduceti aparatul de fotografiat.

Exploreaza Sibiul rurala cu Tura in Natura
Una dintre activitatile de care va puteti bucura in vizita la Sibiu, este o excursie cu bicicletele in satele din jurul orasului. Tura in Natura este un furnizor de biciclete de munte, de unde puteti inchiria biciclete si faceti o escapada prin diverse orase mici si sate.
Veti pedala prin paduri linistite, campuri pline cu flori salbatice si pomi fructiferi, si veti surprinde vederi superbe spre orase.
Tura in Natura ofera tot felul de trasee cu bicicleta, de la excursii de o zi la calatorii de mai multe zile, satisfacand nevoile sau dorintele pe care le aveti.

Exploreaza Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA
Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA este accesibil la doar o scurta plimbare cu autobuzul, bicicleta, sau cu masina din centrul Sibiului. Pe cele 96 hectare ale muzeului, (unul dintre cele mai mari muzee in aer liber ale Europei), veti gasi sute de case si structuri autentice, care pot fi vizitate si explorate. Cele mai multe dintre cladiri au fost transportate din diferite zone rurale romanesc si reconstruite la muzeu.
Puteti explora case traditionale pline cu mobilier si decor dintr-o alta era; biserici de lemn, mori de vant demodate si mori de apa puncteaza peisajul senin al muzeului, in timp ce sectiuni intregi ale muzeului sunt transferate la profesiile rurale individuale.

Muzeul este, de asemenea, gazda diferitelor targuri de mestesugarii, festivaluri folclorice traditionale, precum si diverse evenimente culturale. Speram ca veti fi suficient de norocosi trebuie neaparat de vizitat in Sibiu, muzeul in timpul uneia dintre aceste sarbatori.
Desi este la doar cativa km de centrul orasului, vizitand Astra, va veti simti ca si cum ati calatorit departe in tara, pentru a prinde o bucatica din ceea ce a fost si cum a arata viata romanilor intr-un alt timp.
Recomandam vizitarea muzeului, iar pentru 15 lei, cat este intrarea, ne este greu sa ne gandim la un mod mai bun de a cheltui banii in Sibiu.

Palatul Brukenthal (Muzeul Brukenthal)
Palatul Brukenthal reprezinta unul dintre cele mai insemnate monumente in stil baroc din Romania, servind ca resedinta oficiala a baronului si totodata, sediu al colectiilor sale. Palatul poate fi vizitat conform urmatorului program:
Marti – Duminica: 10 – 18
Luni si prima zi de marti din fiecare luna: inchis
Palatul Brukenthal este cel mai vechi muzeu din Romania.

Podul Minciunilor
Celebrul Pod al minciunilor a devenit un punct de atractie de vizitat in Sibiu, insa nu multi stiu ca acesta este primul pod din fier forjat din Romania si fara sustinere.
potrivit legendelor, podul ar trebui să se clatine cand cineva minte si sa se rupa cand e prea gogonata vorba.

Alte puncte turistice de vizitat in Sibiu: Sinagoga – a fost construita in anul 1898 si reprezinta un lacas de cult evreiesc de pe teritoriul Sibiului. Biserica Reformata, Casa Calfelor, Muzeul Farmaciei.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole