Locuitorii Barcelonei le-au declarat război hoților de buzunare. Cum se luptă cu ei

O parte din locuitorii Barcelonei s-au săturat de hoți de buzunare și au decis să își facă singur dreptate. Infractorii au fost atrași de numărul mare de turiști care vizitează capitala catalană. Doar anul trecut, Barcelona a fost vizitată de 9 milioane de turiști.

Zeci de locuitori ai Barcelonei s-au constituit în patrulă civile. Aceștia îi gonesc pe hoții de buzunare atunci când sunt gata să dea atacul. Deocamdată aceste patrule civile nu sunt recunoscute de autorități, cărora le e frică să nu aibă loc un fenomen prin care civilii să își facă singuri dreptate și să comită abuzuri.

Statisticile prezintă cifre îngrijorătoare. În fiecare zi, în Barcelona, sunt aproximativ 300 de tâlhării. Legislația este foarte blândă. De exemplu, dacă paguba este de sub 400 de euro, hoțul poate scăpa doar cu o amendă de 50 de euro.

Potrivit presei locale, cele mai multe tâlhării au loc în locurile turistice aglomerate precum bulevardul lLa Rambla, în gări sau metrou. În fiecare dintre aceste locuri ar acționa cel puțin câte 100 de hoți de buzunare.

Pe rețelele de socializare a apărut și un adevărat fenomen. Locuitorii Barcelonei se filmează în timp ce gonesc hoții de buzunare și apoi postează filmulețele pe internet.

Mișcarea catalanilor a fost inspirată din New York. În metropola americană, astfel de patrule au fost denumite „echipele îngerilor păzitori ai New York-ului”.

Barcelona este unul dintre cele mai aglomerate orașe din Europa. Numărul mare de turiști nu îi încântă pe toți locuitorii orașului catalan, chiar dacă acest lucru înseamnă și venituri considerabile pentru oraș.

De altfel, au fost și proteste prin care s-au cerut măsuri de reducere a turismului. Printre altele, oamenii se plâng de faptul că din cauza platformei Airbnb chiriile la apartamente au crescut foarte mult, pentru că proprietarii preferă să le închireze turiștilor pe perioade scurte și pe mai mulți bani.

FOTO: skaramelka/Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole