Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Nu mai e nevoie să megeți tocmai la Viena sau în Germania pentru a vă bucura de atmosfera târgurilor dedicate sărbătorilor de iarnă. În acest articol vă prezentăm câteva dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România.

De asemenea, vă invităm și pe dumneavoastră, în secțiunea de comentarii, să propuneți și alte târguri de Crăciun din România în care ați fost sau urmează să mergeți în următoare perioadă.

Sibiu. Piața organizată cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă în centrul Sibiului reprezintă unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România. A devenit deja o tradiție. A fost deschis pentru prima dată în 2007, anul în care Sibiul a fost declarat Capitală Europeană a Culturii.

Este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România. Cea de-a 10-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu va fi inaugurată în 18 noiembrie ora 19, cu un concert de nai, la fel ca în 2007. Această ediție reunește peste 80 de expozanți din țară și străinătate, cel mai mare număr de până acum, dar și atracții numeroase pentru copii. Pe lângă toate acestea, conceptul de iluminat este unul deosebit anul acesta – o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare va face ca centrul Sibiului să fie probabil cel mai luminos din țară.

Fiecare ediție a adus noutăți și atracții de succes, cum ar fi Atelierul lui Moș Crăciun, vizitat în fiecare an de peste 3000 copii care fac rezervări cu o lună înainte de inaugurare; Parcul lui Moș Crăciun, un parc de distracții pentru copii în centrul căruia stă un carusel construit special pentru acest eveniment; proiectul de city-break pentru evenimente, care a reprezentat o noutate în domeniu și se bucură de un succes deosebit, astfel încât aproape orice hotel și pensiune din zonă oferă un pachet atractiv special pentru a vizita Târgul de Crăciun din Sibiu.

Timișoara. Anul acesta, unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România, cel din Timișoara, ajunge la cea de-a X-a ediție. Târgul se deschide pe 1 Decembrie și se închide pe 8 ianuarie 2017. Comercianții vor putea să-și prezint mărfurile în căsuțele de lemn în Piața Victoriei, pe platoul din fața Parcului Copiilor „Ion Creangă”, dar și în piațeta de lângă Școala Generală numărul 30.

București. Târgul organizat în Piața Universității a început să devină tot mai popular în ultimii ani. Și anul acest se anunță unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România, la București. Anul trecut, târgul, care s-a organizat în zona esplanadei cu statui, a fost deschis pe data de 27 noiembrie. 10.000 de beculeţe au împodobit arcadele Târgului de Crăciun București, 200 de instalaţii cu câte 100 de becuri au decorată cele 60 de căsuţe amplasate în piaţă, iar bradul tradiţional de Crăciun a fost înalt de 15 metri, iluminat de nu mai puţin de 20.000 de beculeţe.

Oradea. Deși e abia la a doua ediție, despre evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă, din Oradea, putem spune deja că este unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România. Anul acesta se va deschide între 30 noiembrie și 31 decembrie și va fi organizat în Piața Unirii, „într-un decor de poveste”, promit organizatorii.

Programul evenimentului va include o serie de activităţi şi momente specifice sărbătorilor de iarnă, de la concerte de colinde, la ateliere pentru copii şi căsuţe cu cadouri pentru cei dragi. Vizitatorii vor putea admira bradul de Crăciun în mijlocul celor 40 de căsuţe de lemn, la o cană de vin fiert sau la o gustare.

Cluj Napoca. Piața Unirii găzduiește de opt ani cel mai mare târg de Crăciun din această zonă a țării. Sunt organizate spectacole într-un decor de sărbătoare. De asemenea, la zecile de căsuțe găsiți diverse produse pentru Crăciun, iar unele organizează, printre altele, ateliere culinare, de fotografie, pictură, modelaj sau origami.

Credit foto : Cornel Mosneag / Sebastian Marcovici/ via pagina de Facebook Târgul de Crăciun Sibiu

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole