66% dintre noi rezerva o vacanta in strainatate o data pe an

66% dintre noi rezerva o vacanta cel putin o data pe an, si asta in afara tarii, arata echipa binecunoscutului motor gratuit de cautare pentru calatorii Momondo, care a efectuat un studiu amplu. 46% planifica 2 iesiri in decursul celor 365 de zile. Dumneavostra cate vacante aveti in plan anul acesta?

Desigur, calatoriile se numara printre modalitatile de evadare din cotidian, de a cunoaste noi culture, pentru a vedea alte locuri si pentru relaxare. Intrebati, romanii, chiar 42% dintre acestia, au declarat ca isi vor petrece zilele de concediu in afara tarii, in 2019.

De ce calatorim, 66% dintre noi?

Este intrebarea care si-au pus-o si cei de la momondo.ro si pentru care au si primit raspunsuri. Aproximativ 70% dintre cei intrebati au zis ca este ocazia perfecta sa isi imbogateasca cunostintele despre o cultura sau alta. Practic, vad cu proprii ochi, lasand in urma conceptii, legende, mituri si, cel mai adesea, parerile altora despre o destinatie. 68% dintre cei care calatoresc spun ca devin mai toleranti, intelegand diversitate si diferentele dintre indivizi.

De altfel, copiii au si ei de invatat din aceste experiente, cu cat mai devreme cu atat mai bine. Cele mai importante invataturi sunt considerate toleranta si respectul pentru alti oameni (67%), responsabilitatea (66%) si independenta (47%) iar mai mult de jumatate dintre respondenti (56%) cred ca societatea, prin oamenii ei, este cea care ar trebui sa se asigure de insusirea acestor valori.

Jumatate dintre cei care au participat la studiu (61%), spun ca, lumea devine mai unita si chiar daca suntem mai putin toleranti, gasim cai de a ajunge pe aceeasi cale. Prin urmare, calatorind mai mult vom deveni mai toleranti, iar sentimentul de uniune si comunitate se va dezvolta tot mai mult, pregatindu-ne sa facem lumea mai buna, mai deschisa.

Studiul se bazeaza pe raspunsurile a 7.300 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, si care provin din 18 tari. Respondentii sunt reprezentati demografic tinandu-se cont de gen, varsta si regiune. Colectarea datelor a avut loc intre 28 februarie si 7 martie 2019 prin intermediul unui sondaj online, realizat de compania de cercetare online Cint’s, in fiecare tara.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole