Cele mai frumoase orase romanesti de vizitat in noiembrie

Inainte de a vizita alte orase, din lume, ne putem gandi la ce are de oferit tara noastra. Exista multe locuri frumoase, in Romania, ce asteapta sa fie descoperite, incercati doar sa priviti.

Am creat o lista cu orasele care cred ca, merita un loc fruntas in orice oferta turistica si, de ce nu, pot alcatui un atlas cu fotografii fabuloase.

Sighisoara

Din topul nostru, creat aleatoriu, nu putea lipsi Cetatea Medievala Sighisoara. Constructia orasului a fost gandita pe 2 nivele, la baza sunt amplasate cladirile cetatii, iar in deal, cum urci Scara acoperita, se afla cea mai veche scoala, in prezent, liceul „Josef Haltrich”.

Sighisoara nu este un oras mare, dar casele colorate din interiorul cetatii ce sunt si astazi locuite, au adaugat-o pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Sighisoara. Sursa foto: rador.ro

Printre alte atractii, simboluri ale orasului, se numara si: Turnul cu ceas cu 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii, Festivalul Medieval de la Sighisoara (are loc vara), Cimitirul Bisericii Evanghelice, Camera de tortura, Castelul Apaffy, Biserica fortificata Biertan „Birthalm”.

Piatra Neamt

Asezat pe valea raului Bistrita, orasul Piatra Neamt are o clima temperat continentala, cu toamne lungi si ierni blande. Orasul lui Calistrat Hogas, prozatorul roman care a scris ”Pe drumuri de munte”, este un paradis verde si o destinatie de vacanta de luat in calcul.

Piatra Neamt. Sursa foto: cniptpiatraneamt.ro

Daca ajungeti aici puteti vizita: Muzeul de arta neolitica Cucuteni, Expozitia Muzeala Curtea Domneasca, Muzeul memorial „Calistrat Hogas” , Teatrul Tineretului, Teatrul Vostru (primul teatru privat din Romania cu actori neprofesionisti).

Sibiu

Sibiul este renumit pentru Festivalul International de Teatru si Muzeul Civilizatiei Traditionale ASTRA.

Sibiu. Sursa foto: motoroute.ro

In anul 2007 a a fost declarat Capitala Culturala Europeana. In acel an, la Sibiu au avut loc peste 2.000 de evenimente. Daca te plimbi prin oras nu rata: Turnul Sfatului, Parcul ASTRA, Catedrala Evanghelica, Casa cu cariatide, Pasajul Scarilor si nu in ultimul rand, Piata Mare si Piata Mica.

Cluj-Napoca

Incarcat de istorie acest oras este si el un centru cultural. An de an, reuneste mii de turisti pentru Untold, Electric Castel, Festivalul Internațional de Stand-up Comedy şi Transilvania Jazz Festival.

Cluj-Napoca. Sursa foto: Adrian Ciorba, yourguideintransylvania

Ce mai e de vizitat? Muzeul Farmaciei, Fabrica de Pensule, Casa Matei Corvin, Bastionul Croitorilor, Canalul Morii, strada in oglinda, Cetatuia Cluj.

Timisoara

Un alt oras ce trebuie vazut este Timisoara. Ce-i drept, drumu-i lung, dar merita sa vezi: Castelul Huniazilor, Catedrala Mitropolitana, Catedrala Sarba, Palatul Neuhausz, Palatul Marbl, Casa cu axa de fier, Parcul Botanic, Domul Romano-catolic, Bastionul Maria Theresia si, nu in ultimul rand, Parcul Rozelor.

Timisoara. Sursa foto: alwayswanderlust.com

Iasi

Iasii lui Eminescu au Parcul Copou, cea mai veche grădină botanică din România, numeroasele muzee si Palatul Culturii, o constructie in stil neogotic, opera a arhitectului I.D.Berindei.

Panorama asupra Palatului Culturii. Sursa foto: radioiasi.ro

Bucuresti

Oras aglomerat, plin de beton cu zgomot infernal si multa poluare, dar sa recunoastem, are farmecul lui. Serile de vara cu miros de tei, luminile orasului, stradutele ascunse, care te fac sa te pierzi, dar sa ajungi mereu unde trebuie, nu au fost niciunde mai incarcate de emotie.

Muntii Carpati. Sursa foto: Dan Mihai Bălănescu, B365

Targoviste

Printre obiectivele turistice de bifat in orasul Targoviste, pot fi: Curtea Domneasca, Turnul Chindiei, Parcul Chindiei langa care este amplasata si Gradina Zoologica, Muzeul Comunismului, Teatrul Tony Bulandra si Muzeul Romantei. In acest oras se desfasoara Festivalul Naţional de Romanţe „Crizantema de Aur”, ajuns la cea de-a 50-a editie.

Curtea Domneasca si Biserica Adormirea Maicii Domnului. Sursa foto: wikipedia

Alba-Iulia

Cetatea Alba Carolina este considerata cea mai impresionanta constructie din Europa. In cadrul Cetatii pot fi vizitate: Palatul Apor, Palatul Principilor, Monumentul Custozza etc.

Alba-Iulia. Sursa foto: flashnet.ro

Brasov

Si nu cel din urma, orasul Brasov. Cu o pozitie geografica privilegiata orasul este amplasat la poalele muntelui Tampa si Masivului Piatra Mare. Daca nu ai vazut Brasovul pana acum trebuie sa stii care sunt punctele de atractie: Strada Sforii, Piata Sfatului, Biserica Neagra, Poarta Ecaterina, Turnul Negru, Muzeul de Arta etc.

Brasov. Sursa foto:sharethis

Constanta

Cu dor de mare, nisip in slapi si briza marii ne indraptam atentia catre ultimul oras din lista, Constanta. Printre cele mai importante obiective turistice: Farul Genovez, Muzeul Maritim, Edificiul Roman cu mozaic si Delfinariu Constanta – Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii.

Cazino Constanta. Sursa foto: radioconstanta.ro

 

 

 

 

 

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole