Le Mont Saint Michel (Franta) – cel mai magnific castel din lume

Mont-Saint-Michel este o mica insula stancoasa, la aproximativ 1 km de coasta de nord a Frantei, la gura de varsare a raului Couesnon in Normandia. Aceasta insula gazduieste unul dintre cele mai frumoase castele pe care le-ati putea vedea vreodata. Spectaculoasa cladire este vizitata de aproximativ 3 milioane de turisti in fiecare an, ceea ce duce Castelul Le Mont Saint Michel, pe locul al doilea cel mai vizitat obiectiv turistic din Franta, dupa orasul Paris.

Cu toate ca frumosul Castelul Mont Saint Michel a fost construit in secolul al 8-lea, maretia si frumusetea bisericii si cladirile vechi sunt inca mentinute pana in prezent, facand oamenii sa se simte in epoca medievala.
Castelul este atat de uimitor si pare similar cu un castel din basme. Castelul face parte din patrimoniul UNESCO, fiind de asemenea, cunoscut ca un loc sfant pentru crestini.

Le Mont Saint Michel este format din mai multe cladiri situate intr-o zona foarte mare, aratand ca un mic oras inconjurat de panorame uimitoare.

Frumusetea acestui loc, a crescut de asemenea, datorita pozitiei sale strategice, care este aproape de plaja.

Exista mai multe obiective care trebuie vizitate in aceasta locatie, una dintre ele fiind o frumoasa cladire numita biserica Abbatiale. Acesta este un loc de cult pentru catolicii care vor sa se roage lui Dumnezeu. Dupa aceea, vizitatorii pot vizita, de asemenea, un loc in care traiesc pastori, numit Abbaye du Mont Saint Michel. Exista, de asemenea, o alta camera magnifica numit Salle des Chevaliers, o camera uimitoare, cu stalpi mari si ferestre din mozaic.

Vizitarea bisericii in sine poate fi o calatorie religioasa. Celelalte religii sunt, de asemenea, bine primite in aceasta locatie.  Pentru a ajunge la biserica Mont Saint Michel, trebuie sa treceti printr-un oras vechi. De-a lungul drumului principal exista buticuri de suveniruri, restaurante si magazine cu specialitati locale.

Un alt lucru interesant, care nu trebuie ratat sunt plimbarile de-a lungul zidurilor castelului sau de-a lungul plajei de pe corali din jurul Mont Saint Michel.
Le Mont Saint Michel nu este doar o biserica pe o stanca; este un intreg oras medieval, unul dintre putinele locuri din Franta care si-a au pastrat intacte zidurile medievale si de aparare; un loc ce trebuie vizitat de fiecare dintre noi.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole