Top 10 orașe frumoase din Europa în care găsești cazare ieftină

Publicat de

Categorii articol

Distribuie articolul

- Publicitate -

Cea mai mare platformă online dedicată închirierilor pentru turiști, AirBnb, a făcut o listă cu unele dintre cele mai ieftine orașe din Europa în ceea ce privește cazarea. Trei dintre cele mai ieftine orașe în ceea ce privește cazarea și recomandate pentru city break în Europa sunt din România.

Iată lista orașelor care au cazări ieftine în Europa:

Mostar, Bosnia și Herțegovina. Cazarea costă aproximativ 40 de euro pe noapte. Este un oraș foarte frumos, însă mai puțin cunoscut. Dacă ajungeți aici trebuie să vizitați neapărat centrul vechi istoric al orașului și Podul „Stari Most”, ambele obiective înscrie în anul 2005 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Podul a fost proiectat de arhitectul otoman Mimar Hajruddin, în timpul lucrărilor de fortificare a orașului Mostar care aparținea Imperiului Otoman.

Sibiu, România. Cazarea costă în jur de 33 de euro pe noapte. Este unul dintre orașe ale țării noastre. Nici aici nu trebuie să ratați centrul vechi istoric. De asemenea, este bine cunoscut că Sibiul este un oraș al culturii și în care găsiți numeroase muzee.

Skopje, Macedonia de Nord. În jur de 35 de euro pe noapte. Orașul este centrul politic, economic și cultural al Macedoniei de Nord. Și aici puteți găsi numeroase atracții culturale și trebuiea neapărat să vizitați centrul vechi al orașului.

Plovdiv, Bulgaria. În jur de 36 de euro pe noapte. Este al doilea oraș ca mărimea din Bulgaria, după Sofia. De asemenea, foarte important de spus este că este și unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei, iar așezarea a fost inițial ocupată de traci, înainte de a deveni un important oraș grecesc și roman în antichitate.

Novi Sad, Serbia. Cazarea este în jur de 39 de euro pe noapte. I se mai spune și Atena Sârbească. Novi Sad este recunoscut drept un centru cultural al Serbiei. Foarte important de spus este că în 2019 a deținut titulatura de Capitală Europeană a Tineretului, iar în 2021, alături de Timișoara, va fi Capitala Europeană a Culturii.

- Publicitate -

Lodz, Polonia. Aproximativ 38 de euro pe noapte e cazarea în acest oraș. Este al treilea oraș ca mărime din Polonia. Printre atracțiile turistice se află „Strada Piotrkowska”, unde se pot găsi numeroase cafenele, restaurante și cluburi sau galerii, conacul lui Poznanski, unde este un muzeu, dar și partea de sud a centrului unde există o combinație arhitecturală interesantă între nou și vechi.

Brașov, România. Cazarea în orașul din țara noastră este de aproximativ 40 de euro pe noapte, potrivit AirBnb. E unul dintre orașele României care îi fascinează pe străinii care îl vizitează. Nu trebuie să ratați o plimbare prin generosul centru vechi al orașului, dar nici o plimbare prin Poiana Brașov.

Liov, Ucraina. În acest oraș mai puțin cunoscut pentru turiști, cazarea este de aproximativ 41 de euro pe noapte. Este unul dintre centrele culturale ale Ucrainei. Nu trebuie să ratați o plimbare prin Centrul istoric al orașului, în care sunt numeroase clădiri din perioada medievală, dar și din perioada habsburgică. Zona este inclusă pe lista UNESCO a locurilor de patrimoniu mondial.

Katowice, Polonia. Cazarea în orașul polonez este de aproximativ 41 de euro. Despre acest oraș se spune că este un centru al științei, culturii, industriei și afacerilor din Polonia. Astăzi este într-o continuă dezvoltare urbană. Dacă ajungeți aici nu trebuie să ratați un concert al Orchestrei Simfonice a Radioului Național. În 2015, orașul a intrat pe lista UNESCO al orașelor care pun mare preț pe muzică.

Timișoara, România. Potrivit AirBnb, o noapte de cazare în Timișoara costă aproximativ 42 de euro. Este un alt oraș frumos al României cu un centru istoric generos, în care vă puteți relaxa la numeroasele cafenele și restaurante.

- Publicitate -

Publicat de

Distribuie articolul