Obiective turistice pe care să nu le ratezi într-un City Break la Roma

Sunt orașe despre care ai impresia că știi tot, pe care le-ai vizitat sau le-ai văzut în filme și care totuși te surprind de fiecare dată când revii pe străzile lor pline de farmec și mister. O astfel de metropolă atemporală și irezistibilă este Roma, Cetatea eternă, unde te așteaptă cele mai faimoase monumente ale lumii. Ai bilete de avion spre Roma disponibile pe Vola, ca să admiri minuni arhitectonice și capodopere ale artei universale:

Colosseum

Cel mai important amfiteatru al antichității este unul dintre simbolurile Romei, care impresionează prin amploarea construcției, rezistența de mii de ani a ruinelor și ingeniozitatea proiectului arhitectonic, adevărată bijuterie a civilizației romane.

Panteon

Templu corintian clădit în granit, Panteonul a rezistat în timp ca mărturie a civilizației antice a Romei. Devenit o biserică de dimensiuni impresionante, cu o cupolă care uimește și astăzi prin perfecțiunea construcției, acest monument străbate veacurile, neclintit și etern. 

Fontana di Trevi

Cea mai cunoscută fântână din lume, adevărat personaj în filme și cărți celebre, Fontana di Trevi este o dantelă barocă în piatră, cu detalii spectaculoase și o strălucire aparte. Peste 2000 de fântâni îi întâmpină pe turiștii sosiți la Roma, dar aceasta este cea mai îndrăgită, fiecare om dorind să arunce un bănuț în apele ei, pentru a-și îndeplini o dorință.

Forumul roman și Colina Palatină 

Inima Romei antice, loc de întâlnire al celor mai luminate minți ale vremii, Forumul este un monument iconic aflat pe itinerarul oricărui vizitator. Pășind pe Via Sacra, trecătorii întâlnesc alte ruine celebre: Templul lui Antoninus Pius, Templul lui Castor și Pollux, Templul lui Saturn.

Vatican – biserici, muzee, galerii, Capela Sixtină

În centrul Romei se află cel mai mic oraș-stat, Cetatea Vatican, care găzduiește cele mai celebre muzee și galerii de artă, unde se află capodopere ale artei universale: Capela Sixtină, Pinacoteca, Muzeul Egiptean, Galeria Hărților. Centrul lumii catolice, Vaticanul este renumit și prin Basilica di San Pietro și Piazza San Pietro, unde se strâng credincioșii din întreaga lume.

Galeria Borghese

Una dintre cele mai mari colecții de artă private, Galeria Borghese oferă un maraton de antichități clasice, mozaicuri romane, fresce, dar și picturi ale celebrilor artiști Tițian, Raphael, Caravaggio, sculpturi realizate de Bernini și Canova. Numit și parcul muzeelor datorită peisajului pitoresc din jurul clădirilor, Villa Borghese este un obiectiv turistic vizitat de milioane de turiști anual.

Trastevere

Roma este un oraș plin de viață, cu străzi colorate, oameni veseli și o atmosferă caldă, prietenoasă. Pentru a trăi din plin ritmul metropolei este binevenită o vizită la Trastevere, cartierul pitoresc unde maeștrii gastronomiei italiene pregătesc adevărate festivaluri culinare. Aici pot fi văzute cele mai frumoase apusuri de soare pe râul Tibru, cu un pahar de chianti alături și o canțonetă nostalgică în fundal.

Piazza Navona

Una dintre cele mai cunoscute piețe ale Romei, cu o salbă de fântâni superbe (Fontana del Moro, Fontana del Nettuno şi Fontana dei Quattro Fiumi), Navona este un loc preferat de turiștii care vor o fotografie suvenir din capitala Italiei, în apropiere de Piazza di Spagna, cu faimoasele sale trepte spaniole.

O vacanță la Roma este oricând o idee bună, așa că următorul concediu poate fi o la dolce vita printre frumusețile lumii, din antichitate până în prezent.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole