Fotografia de vacanta. 5 sfaturi utile pentru imagini cat mai reusite

Pixeli, focus, compozitie, lumina sunt cuvinte cheie atunci cand vorbim despre fotografia de vacanta. Si nu, nu ne referim la lucruri complicate pe care doar un profesionist le-ar stii, ci aducem la suprafata 5 sfaturi utile pentru cele mai bune imagini de vacanta.

Lumina naturala

Fotografii profesionisti cauta mereu acel moment al zilei, in care lumina nu este nici prea slaba, nici prea puternica, unghiul cel mai bun. O iluminare orbitoare, ce din miezul zilei, de exemplu, va crea fotografii pline de umbre intunecate, arse si lipsite de culoare. Acestea sunt asa numitele fotografii „contre jour”, realizate atunci cand razele soarelui strapung obiectivul camerei. Practic, asigurati-va ca soarele este mereu in spatele obiectivului, fiindca programele de editsare nu pot face minuni cu o poza nereusita.

Solutie? Cele mai bune momente ale zilei sunt rasaritul( cu lumina cruda) si apusul (cu lumina sa blanda). Desigur, si umbrele create pot fi un décor perfect pentru u  portret.

Fotografia de vacanta: Un telefon inteligent

Nu aveti nevoie de o camera SLR performanta si scumpa pentru a capta imagini frumoase. Tehnologia noilor modele de telefoane inteligente, asa cum este Samsung Galaxy A9 si platformele de socializare precum Instagram si Facebook, au revolutionat modul in care surprindem fotografiile de vacanta. Calitatea fotografiei nu are de suferit si mai exista avantajul de a le accesa tot timpul.

Daca va doriti un portret reusit, nu stati prea aproape de camera, cele mai multe distorsioneaza obiectele. De altfel, nu folositi zoom-ul la maxim, calitatea pixelilor se reduce semnificativ.

Inainte de a va transforma in fotograful grupului, asigurati-va ca ati setat pe telefon: contrast, culoare, filtru.

La plaja

Da, vara locul preferat al vacantelor este plaja, insa soarele orbitor, nisipul si apa se pot transforma in adevarate obstacole pentru obtinerea fotografiei perfecte. Tineti tot timpul aparatele performante in genti speciale sau cutii etanse care va permit fotografia subacvatica. Multe companii realizeaza pungi speciale si pentru telefoanele mobile, astfel un Samsung Galaxy A 6 de abia achizitionat va fi tinut la distanta de apa, dar si de nisip.

La surf, daca faceti parasailing, o camera Go Pro este cea mai buna metoda pentru a surprinde momentele incredibile din vacanta.

Alegeti o zi frumoasa, cu cer senin, un colt de plaja mai putin aglomerat, asta in cazul in care vreti sa faceti un portret. Pentru fotografiile landscape (de tip peisaj), asigurati-va ca soarele nu bate in obiectiv, incadrati punctele de interes si jucati-va pana obtineti unghiul si lumina potrivite.

Fotografia de vacanta: Regula celor treimi

Un instrument creativ foarte simplu este modul in care alegeti sa va incadrati imaginea. Majoritatea oamenilor tind sa isi pozitioneze subiectul in centrul mortal al cadrului, ceea ce poate duce la o compozitie statica. La cursurile de fotografie se invata regula treimilor, folosita de marii artisti de secole(pictori, arhitecti). Imaginati-va vizorul camerei de la telefon sau aparat SLR disecat in treimi prin patru linii. Plasati subiectul sau orizontul pe una dintre aceste linii si veti obtine o perspectiva noua si dinamica.

Revolutia tehnologica, camera fara oglinda

La fel de uimitoare ca si camerele de smartphone-uri, ele au inca multe limitari – mai ales cand vine vorba de optiuni creative si de calitate de imprimare. ,,La moda’’ sunt camerele fara oglinda(MILC), adica care are lentile ce pot fi schimbate, de altfel si o gama vasta de optiuni creative.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole