Ferma Dacilor este situata intr-o zona ce abunda a istorie si frumusete naturala — Dealu Mare-Tohani, judetul Prahova.
La doar 90 de km de Bucuresti, puteti gasi un loc unic in Romania, creat special pentru aceia dintre noi care doresc sa isi aduca aminte de timpurile in care mancarea nu se gatea cu E-uri, vremurile in care internetul si tehnologia de astazi, nu existau.
Resortul ofera oaspetilor, atat cazare in casute de piatra si lemn, dar si mancare facuta pe vatra.
Ce mai puteti face la Ferma Dacilor?
Pasionatii de sporturi extreme, vor gasi acest loc un paradis, iar daca va incanta idea de a face drumetii la cele mai mari crame din Romania, aceasta este sansa voastra.
Alte activitati: Lectura in hamac, incursiune in lumea animalelor din ferma, hranirea acestora, plimbare cu caii si poneii, table, sah, remi, paintball, parapanta, enduro, si multe altele.
Cum se ajunge?
Din Bucuresti, veti face aproximativ 1:30 h, crama aflandu-se la doar 90 de km de capitala.
Traseul recomandat este cel pe A3, pana la iesirea din Gherghita. Apoi, se merge pe DJ 100B si 100C, pana la Mizil – veti trece prin Draganesti si Fulga de Jos/Sus, apoi spre Tohani – DJ 100H, prin Gura Vadului.
La iesirea din Tohani, veti da peste un indicator catre Ferma Dacilor.
Ferma Dacilor este situata chiar in mijlocul naturii, iar animalele crescute aici isi duc fericite traiul in aceasta zona binecuvantata; de la rate, bibilici, gaini, prepelite, iepuri, la vaci, porci si oi.
Proprietarii au planuri mari cu acest loc; pe langa serviciile de cazare, mancare si relaxare, acestia vor sa construiasca o tiroliana care sa lege ferma de Crama Lacerta – si care se doreste a fi una dintre cele mai lungi din Europa, casute in copaci – cu podea din sticla si altele.
In ceea ce priveste mancarea, sunteti pe maini sigure, caci toate preparatele sunt din ograda proprie.
Un alt lucru care ne-a cucerit la Ferma Dacilor este sansa unica de a degusta Apogeum – cea mai buna Feteasca Neagra din lume, medaliata cu aur la concursul mondial de la Bruxelles din mai 2014. Acest vin a fost ales din peste 8000 de vinuri din intreaga lume, iar imbutelierea lui a fost realizata in editie limitata, in doar 5000 de sticle.
O zi la Ferma Dacilor, este 250 RON/persoana/zi, tarif ce include cazare si 3 mese/zi.
La 800 de euro salariul minim pe economie în Românica, bănuiesc că trebuie să faci rezervare, că la preţul ăsta aşa de mic de 55 de euro pe zi, cazare şi masă, e pomană curată. Şi vorba aia, când te întâlneşti cu amicii la o berică, una e să spui că ai fost la Ferma Dacilor şi alta este să spui că ai fost la Amara. De, fiţe româneşti.
Intr-adevar, mancarea foarte buna si locul pitoresc. Din pacate, noi nu ne-am putut bucura de acestea datorita muzicii live extrem de tare. Desi clientii au cerut politicos scaderea sonorului, formatia a cantat din ce in ce mai tare, facand dedicatii patronilor. Noi am abandonat desertul, majoritatea clientilor plecau socati ( in special cei care aveau copii). Mi se pare o lipsa grava de respect pentru clienti. Pacat, insa nu este un loc pe care il recomand sau unde doresc sa ma intorc