Orașul în care mii de oameni vor să se mute peste noapte. Primarul a promis bani și locuri de muncă

Presa internațională a scris, săptămâna trecută, despre decizia unui primar din Italia de oferi câte 2.000 de euro și locuri de muncă persoanelor care se mută în Bormida, localitate care se confruntă cu un fenomen de depopulare.

Primarul Daniele Galliano, care a postat anunțul pe o rețea de socializae, nu s-a așteptat să aibă atât succes. În numai o săptămână, Primăria Bormida a primit peste 17.000 de cereri din partea unor persoane interesate să se mute în localitate.

Primarul Galliano a anunțat că primăria sa nu poate oferi atât de mulți bani și atât de multe locuri de muncă. Însă pe site-ul primăriei a fost anunțat faptul că alocarea de locuințe municipale va avea loc printr-un anunţ care va fi publicat pe site-ul instituției în aproximativ două luni.

„În ceea ce privește bonusul de 2.000 de euro, pentru moment este un proiect care sperăm că vom fi capabili de a-l realiza, în 2018, cu ajutorul regiunii Liguria. Din păcate, şi aici ne confruntăm cu criza de locuri de muncă”, se arată pe site-ul primăriei.

Bormida mai are aproape 400 de locuitori. Se află la 420 de metri deasupra nivelului mării, în nord-vestul regiunii Liguria. Primarul, Daniele Galliano, încearcă să revitalizeze orașul întrucât în ultimii ani majoritatea tinerilor s-au mutat în orașe mai mari.

În ceea ce privește viața în acest oraș, managerul unuia dintre cele patru restaurante din oraș spune că „nu sunt multe de făcut aici, dar totul este simplu și natural: „Avem păduri, biserică și multă mâncare bună. Viața aici ar fi fără stres”.

Anul trecut, potrivit BBC Capital, alte trei orașe căutau oameni care să se mute. În Kaitangata, din Noua Zeelandă, sunt multe case ieftine și locuri de muncă, însă e o lipsă acută de oameni. Celor care se mută aici li s-a promis o cas și un teren și locuri de muncă în agricultură, asistență medicală și construcții.

Și autoritățile locale din Pipestone, o regiune din apropierea graniției canadiano-americane, ofera terenuri la prețul de doar 8 dolari. Cei care vor să se mute aici trebuie să dețină cel puțin 780 de dolari (ei vor constitui un depozit rambursabil, un soi de garanție) și să construiască o casă pe acel teren în termen de trei luni. Cei care vin să stea în Pipestone se pot angaja relativ rapid în industria petrolului sau în agricultură.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole