Maldive de Romania – primul complex lacustru din Romania, gata sa isi primeasca primii vizitatori

In comuna Berzasca, din judetul Caras-Severin, s-a construit cu fonduri europene, un proiect unic in Romania si chiar in Europa. Este vorba de primul complex lacustru ce va deveni o destinatie exotica.
Pe malul romanesc al Dunarii, cele 15 case plutitoare, locuinte lacustre, sunt aproape gata sa isi primeasca primii oaspeti.

Fiecare casuta lacustra este realizata din lemn si are o camera de zi, un dormitor si o baie si va costa in medie 250 de lei pe noapte, ceea ce este destul de putin, avand in vedere conceptul unic.
Investitorul Sorin Liubimirescu, a transmis presei ca intreaga constructie se ridica undeva la 600.000 de euro, dintre care 200.000, sunt bani de la Uniunea Europeana, obtinuti in urma proiectului european Dreptul la Dunare„.

Un astfel de proiect va aduce multe beneficii locale: atat economice, dar si turistice si zeci de locuri de munca pentru sateni.

Fiecare casuta-bungalou din ministatiunea pe apa, are un living cu terasa de unde se poate privi Dunarea, un loc de servit masa si un dormitor cu cristale si flori de mina pentru cristaloterapie.
In plus, casutele sunt construite la aproximativ 20-30 metri de mal si au vedere spre Dunare si spre padurea verde superb din Serbia.

Casutele lacustre vor fi conectate intre ele prin intermediul unor faleze suspendate iar accesul la Dunare se va face prin asa-zisele pontoane pentru pescari, iar pentru cei care vor sa se plimbe cu ambarcatiunile de agreement, sunt puse la dispozitie barci cu motor sau iahturi.

Satul lacustru va fi legat printr-o faleza la Dunare, cu alee pietonala si pista pentru biciclisti pana la noul port turistic ce va fi deschis la Drencova.
Complexul este un loc ideal pentru pescuit, lectura, odihna, relaxare, fotografii sau pur si simplu de contemplare a frumusetii peisajului.

Desi momentan dar 15 casute sunt finalizate, investitorul are in plan constructia a altor 15, deci in total 30 de astfel de casute, ce vor alcatui 2 insule: Egreta si Pelicanul.

Astfel, langa cele 15 casuțe, vor mai fi construite inca 15, identice, iar in mijlocul lor vor fi amenajate doua piscine, una pentru adulți si una pentru copii, dar si un restaurant.

Totodata, in cadrul proiectului „Dreptul la Dunare”, in satul lacustru de pe Clisura Dunarii vor exista si alei de promenada, un port turistic, o pista de biciclete si un punct de belvedere.

Descopera primul complex lacustru din Romania (FOTO)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole