Statiunea Durau. Punctul de plecare catre Ceahlau

Aer curat, atmosfera ozonata, peisaje mirifice si zona de munte, in doua cuvinte statiunea Durau! Recomandata adesea pentru odihna si tratament, turistii vin in aceasta zona atrasi de Muntii Ceahlaului.

Statiunea Durau. Punctul de plecare catre Ceahlau

Bolile dispar ca prin minune in statiunea Durau, cei care ajung aici se simt deindata revigorati. Statiunea, amplasata la o altitudine de 800 de metri, se afla in judetul Neamt, in mijlocul salbaticiei din Ceahlau.

Statiunea Durau. Punctul de plecare catre Ceahlau
Durau iarna. Sursa foto: ziarulderoman.ro

Localitatea este denumita si ,,Paradisul Vanatorilor”, in padurile bogate stau ascunsi cerbul carpatin, ursul brun, porcul mistret sau capra neagra.

Din Durau, cei pasionati de munte, pleaca din statiune pe carari de munte catre Masivul Ceahlau. Veti redescoperi placerea miscarii in aer liber ajungand pana pe varfurile Ocolasu Mare si Toaca, admirand minunatia de cascada Duruitoare si contempland natura in Rezervatia Ceahlau. Pentru a va bucura de natura si liniste in munti veti achita o taxa de intrare in parc in valoare de 5 lei.

Statiunea Durau. Punctul de plecare catre Ceahlau
Ceahlau. Sursa foto: perladurau.ro

Pasionatii sporturilor de iarna nu se vor plictisi iarna in Durau, fiindca aici exista Partia de Schi Poiana Soarelui. Este ideala pentru sanius, ca cei mici sa se distreze cat e ziua de lunga, dar este si locul perfect pentru schiorii incepatori si cei avansati. Pentru schiori accesul pe partie se poate face si cu teleschiul, pe o distanta de 350 de metri.

Statiunea montana de pe harta Moldovei

Pentru ca se gaseste in inima Moldovei, Durau este un punct de plecare si catre cele mai frumoase manastiri din regiune: Agapia, Secu, Neamt, Varatec. Chiar in statiune exista Ansamblul Manastirii Durau, din care iese in evidenta Biserica Buna Vestire, pictata de Nicolae Tonitza.

Statiunea Durau. Punctul de plecare catre Ceahlau
Casele in Durau. Sursa foto: booking.com

De asemenea, turistii pot vizita Ansamblul fostului schit Hangu – ruinele palatului cnejilor aflat in proprietatea Cantacuzinilor. In prezent doar doua turnuri, poarta, un beci si cateva bucati din ziduri mai stau marturie acelor vremuri.

Statiunea Durau. Punctul de plecare catre Ceahlau
Sursa foto: bloguldecalatorii.ro

Un alt obiectiv turistic interesant si pentru cei mici este Rezervatia Naturala de Zimbri Ceahlau de pe valea Bistritei. Tot din Durau, la o distanta de 9 kilometri puteti opri pentru cateva fotografii la Izvorul Muntelui, lacul de acumulare de la poalele Ceahlaului, cunoscut ca Lacul Bicaz.

Daca decideti sa stati cateva zile in Durau va puteti caza la cele cateva hoteluri si pensiuni de 2, 3 stele. Preturile sunt pentru orice buzunar, fiind cuprinse intre 80 de lei si 250 de lei.

Statiunea Durau. Punctul de plecare catre Ceahlau
Imprejurimi statiunea Durau. Sursa foto: infoturism-moldova.ro

Indiferent de anotimpul in care alegeti sa veniti la Durau, veti avea un sejur minunat. Clima montana, aerul ozonat va vor incarca bateriile cat pentru un an intreg si va veti dori sa reveniti pentru portia de sanatate.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole