Ce poti vizita in Poiana Brasov. Mari atractii din poiana si din imprejurimi

Poiana Brasov are cea mai lunga partie de schi din Romania, cu o lungime de aproximativ 5 kilometri. Primii schiori au urcat in Masivul Postavarul in anul 1895, ca in anul 1951 sa se desfasoare Jocurile Mondiale Universitare de iarna. Si pentru ca Poiana ocupa primul loc in preferintele turistilor, am facut o lista cu cele mai mari atractii:

12 partii de schi/snowboard moderne

Daca ajungeti in Poiana Brasov si va plac sporturile albe ati ajuns in locul potrivit, aici stratul de omat se mentine 4-5 luni pe ani. In Poiana aveti la dispozitie 12 partii, potrivite atat pentru incepatori cat si pentru schiori experimentati. De abia v-ati cumparat echipamentul pentru schi sau vreti sa incercati ce ati invatat de la instructor? Alegeti Partia Bradul cu un grad de dificultate usor, fiind si cea mai bine dotata partie, cu tunuri de zapada si nocturna.

Poiana Brasov. Sursa foto: adevarul.ro
Poiana Brasov. Sursa foto: adevarul.ro
Screenshot partii Postavaru, Poiana Brasov. Sursa foto: discoverpoiana.ro
Screenshot partii Postavaru, Poiana Brasov. Sursa foto: discoverpoiana.ro

O alta partie destinata incepatorilor este si Stadion. Atentie mare daca va prinde seara aici, partia nu are instalata nocturna. Pentru schiorii experimentati si pentru cei care se dau cu placa, cea mai buna partie este Lupul. Porneste de la o altitudine de 1703 metri, cu diferenta de nivel de 728 m si are o lungime de 2.605 metri. Alte partii recomandate sunt partiile: Drumul Rosu, Kanzel, Subteleferic, Partia Ruiului si Slalom.

Centrul de Echitatie

Centrul de Echitatie din Poiana Brasov este o alta atractie pentru turisti. Aici se organizeaza nu doar cursuri de calarie, ci si plimbari de agrement, cu sania, caruta sau trasura, dar si excursii calare. Cum ajungeti la centru? Acesta se afla in nordul statiunii, in apropiere de Cabana Junilor, un loc pe care il veti gasi cu siguranta usor.

Centrul de Echitatie, Poiana Brasov. Sursa foto: travelgirls.ro
Centrul de Echitatie, Poiana Brasov. Sursa foto: travelgirls.ro

Tot aici au fost amenajate si 12 casute, un bufet si un bar destinate turistilor care vor sa se cazeze pentru a fi mai aproape de cel mai elegant animal, calul. Detalii despre cursurile de echitatie si despre cazare gasiti pe site-ul oficial aici.

Brasov

Brasovul este considerat unul dintre cele mai frumoase orase din Romania. Asa ca, nu ratati o plimbare prin centrul vechi al orasului, pe cea mai ingusta strada din Europa, Strada Sforii cu o latime de 1,30 metri. Tot in centrul vechi mai puteti vizita Piata Sfatului, Biserica Neagra sau de ce nu, un drum cu telecabina pana pe Muntele Tampa, pe sub care se spune ca ar exista un lac. Mai puteti admira si Muzeul Primei Scoli Romanesti, Bastionul Tesatorilor, Poarta Schei sau Turnurile Alb si Negru.

Brasov. Sursa foto:sharethis

Satul sasesc Prejmer

O alta atractie de prin imprejurimile Poienii este satul sasesc Prejmer. Acesta se afla la doar 30 de kilometri de statiune, pe DN11. Satul construit in stil sasesc gazduieste o biserica -cetate, veche de 700 de ani, care a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO. I se mai spune si ”satul cu 1000 de izvoare”, datorita retelei de apa bogata care i-a incurajat pe localnici sa creasca pastravi.

Biserica-cetate Prejmer. Sursa foto: agoratravel.ro
Biserica-cetate Prejmer. Sursa foto: agoratravel.ro

Castelul Bran

Daca doriti sa faceti o calatorie in trecut, vizitati Castelul Bran. Prin DN73 veti parcurge doar 25 de kilometri din Poiana pana la castel. Constructia grandioasa a fost realizata acum 640 de ani si gazduieste celebrul costum popular al Reginei Maria, o coroana regala, piese de mobilier, arme si armuri. Daca v-ati incumetat sa faceti un drum pana aici, mai puteti vizita pe domeniul Bran, parcul regal, Casa Principesa Elena, Casa administratorului si Casa de Ceai care o sa fie deschisa publicului, anul viitor .

Castelul Bran, Brasov. Sursa foto: focus-energetic.ro
Castelul Bran, Brasov. Sursa foto: focus-energetic.ro

Masivul Postavarul

Pentru o panorama ce iti taie rasuflarea puteti urca cu telegondola pana in varful muntelui, la 1799 de metri. De aici din varf veti avea o priveliste de 360 de grade asupra muntilor si vailor din jur. Daca vi se face foame puteti incerca preparatele restaurantului de langa statia telecabinei. Costurile biletelor cu telecabina sau telegondola pot fi consultate aici.

Varful Postavaru. Sursa foto: youtube.com
Varful Postavaru. Sursa foto: youtube.com
Postavaru. Sursa foto: alpinet.org
Postavaru. Sursa foto: alpinet.org

Sinca Veche

In Tara Fagarasului, la aproximativ 50 de kilometri de Brasov, printre dealurile impadurite, se afla satul Sinca Veche. La o aruncatura de bat de sat, pe Dealul Plesu, exista grota rupestra, cunoscuta ca Templul Ursitelor. O grota sapata in stanca, acum 7000 de ani, despre care se spune ca te incarca cu energie. Turnul din interiorul grotei are 10 metri inaltime si pe aici coboara razele soarelui. Localnicii spun despre acest loc ca ar comunica cu Cetatea Rasnov prin niste tunele secrete.descopera romania III

Cetatea Rasnov

In judetul Brasov se afla una dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Romania, Cetatea Rasnov. In doar 11 minute de mers pe E574 veti descoperi un cadru absolut spectaculos.  Cetatea medievala este cocotata in varful unui deal calcaros, de unde veti putea admira orasul si padurile bogate.

Cetatea Rasnov. Sursa foto: rador.ro
Cetatea Rasnov. Sursa foto: rador.ro

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole