Roma impune noi reguli pentru turisti. Cei care nu le respecta risca amenzi intre 150 si 400 de euro

Planuiti inca de la inceputul anului o vacanta in antica Roma si singura grija ramasa este bagajul, dar mult visata calatorie ar putea fi ruinata daca nu va luati masurile de precautie. Asta deoarece autoritatile din capitala Italiei au creat noi reguli de conduita, care ii vizeaza pe turisti.

Alaturi de Barcelona, Praga, Paris, Venetia – Roma este o destinatie de top a Europei, strazile sale primesc anual milioane de turisti. Orasul – muzeu atrage in special datorita unor monumente istorice precum: Colosseum, Forumul Roman, Panteonul, Muzeele Vaticanului, Castelul Sant’Angelo, Treptele Spaniole, Bazilica Sfantul Petru, Fontana di Trevi.

Dar turismul atrage dupa el, nu doar bani la buget, ci si mizerie, comportamente neadecvate si distrugerea patrimoniului cultural. Tocmai de aceea, Consiliul Local a decis sa modifice legea privind comportamentul in public, schimbari ce ii vizeaza atat pe turisti cat si pe localnici.

O calatorie la Roma sub semnul regulilor

  • Turistii care isi doresc cu ardoare o fotografie de pus pe retelele de socializare cu Treptele Spaniole sa se gandeasca de doua ori! AFP noteaza ca turistii au interzis sa se aseze pe Scalinata di Trinita dei Monti, iar patrulele de politie sunt prin zona pentru a se asigura de respectraea regulilor.  
  • De asemenea, turistii, dar si localnicii nu au voie sa defileze prin oras cu bustul gol, cei care raman fara tricou risca amenzi usturatoare. Aveti grija unde puneti bagajele, in caz ca acestea ating un monument ati incalcat noua conduit locala.
  • Un regulament al politiei interzice asezarea in locuri publice „intr-o maniera indecenta sau contrara decorului”. De altfel si consumarea alimentelor sau a bauturilor in locuri ale patrimoniului istoric, monumental, arheologic, artistic. Incalcarea acestui regulament aduce o amenda care poate varia intre 150 si 400 de euro.
  • Au fost, de asemenea, interzise costumarea in centurioni(fotografii cu turistii), vanzarea de bonuri de ordine pentru vizitarea monumentelor. In plus, intinderea rufelor la uscat, in afara locuintelor, cantatul in mijloacele de transport sunt si ele pasibile de amenda.
  • Ramane in vigoare si regula potrivit careia este interzis scaldatul in fantanile din Roma.
  • Turistii vor trebui sa fie atenti si la modul in care beau apa din fantanile publice. Autoritatile au decretat ca nu este acceptabil ca turistii sa atinga cu buzele scurgerea metalica.

Noul val de reguli al Romei face parte dintr-o masura la nivel national pentru reducerea comportamentului antisocial. In plin sezon de vara, consiliul municipal din Roma a actualizat o legislatie care dateaza din anul 1946. Scopul este acela de a imbunatati viata orasului pentru rezidenti si turisti.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole