România este prezentă într-un top New York Times al locurilor care trebuie vizitate în 2020. Jurnaliștii americani au inclus în topul celor 52 de locuri „Alpii Transilvaniei”, un loc despre care prințul Charles spunea că sunt „o comoară de neprețuit”.
Jurnalistul Gabriel Leigh spune că în România se află 65% din pădurile seculare ale Europei. „Pentru a experimenta o parte din sălbăticia reală nu este nevoie să mergeți până la capătul Pământului, ci vizitați România. Aceste păduri din Alpii Transilvaniei adăpostesc urși, lupi și o floră surprinzătoare”, scrie jurnalistul în articolul din New York Times.
Este recomandată o vizită în Parcul Național Domogled și Valea Cernei sau o drumeție în munții Făgăraș și apoi pe Transfăgărășan, „o destinație în sine pentru pasionații de mașini”.
„Niciodată nu a existat un moment mai potrivit pentru a vedea și a celebra aceste păduri având în vedere că, în ciuda eforturilor conservatorilor, inclusiv ale prințului Charles, care le-a numit „o comoară naturală neprețuită”, pădurile din România sunt în pericol din cauza exploatărilor ilegale și a hoților de lemne”, mai scrie New York Times, despre țara noastră.
Și cotidianul britanic The Guardian a făcut un top cu „20 de locuri de vizitat în 2020” în care a inclus și România. Despre România se spune că este „o sursă de inspirație în domeniul proiectelor de conservare și comunitare care fac diferența pentru oameni și planetă”.
Jurnaliștii de la The Guardian au scris că în România te poți bucura de „biodiversitate” și poți vedea „urși sau bizoni”. „Nu este nevoie să vă deplasați cu avionul până în sudul Africii pentru a face safari pentru că România este unul dintre cele mai bune locuri din Europa unde se pot vedea mamifere mari în sălbăticie.
Țara are șapte milioane de hectare de păduri – o proporție semnificativă sunt terenuri împădurite virgine străvechi – o porporție semnificativă sunt terenuri împădurite virgine străvechi – și adăpostește cele mai mari populații de urși bruni, ca și de lupi și lincși, de pe continent”, scriu jurnaliștii de la The Guardian.
FOTO: Zamolx/Wikimedia Commons