O cetate din România se transformă în „hotel” pentru iubitorii de filme. Cum poți face rezervări

Turiștii și iubitorii de filme care doresc să se bucure de o experiență medievală autentică, într-o cetate fortificată, au ocazia să se cazeze în grădina Cetății Râșnov și să petreacă 2 nopți în corturi militare, construite după modelul celor de acum 800 de ani.

Cu ocazia Festivalului de Film și Istorii Râșnov, desfășurat în perioada 28 iulie – 6 august, cinefilii vor putea rezerva pe platforma internațională Airbnb unul dintre cele patru corturi militare amplasate în curtea Cetății, de unde vor putea viziona toate filmele difuzate la eveniment.

„La cetate, seara vine mai târziu, soarele se vede până departe, dar când totuși apune, istoria prinde viață. Într-o atmosferă medievală, turiștii pot petrece o noapte într-un cort saxon din secolul al XIII-lea, savurând din vase de lut mâncare gătită după rețete străvechi.

Cinefilii vor putea urmări filmele din programul festivalului direct din cort, întinși pe saltele sănătoase de paie sau la foc, pe o blană de oaie. Ne dorim ca iubitorii de filme și istorie să aibă parte de o experiență completă de festival” anunță Mihai Dragomir, coordonatorul festivalului.

Pentru al doilea an consecutiv, oaspeții festivalului își pot închiria, prin intermediul platformei Airbnb, unul dintre corturile puse la dispoziție în perioadele 28 – 30 iulie și 2 – 6 august.

Pe lângă cazare, participanții primesc un mic dejun asemenea celor care au trăit în aceste corturi, cină la ceaun, acces la toate activitățile festivalului, vizită ghidată în Cetate și recuzită de epocă, asigurată de Asociația de Reconstituire Istorică Rosenau. Costul unui cort (de mari dimensiuni, cu o capacitate de până la 4 locuri) este de 70 euro/noapte.

În cele 10 zile de festival, în grădina Cetății Râșnov, la cinematograful Amza Pellea, în Biserica Evanghelică și în Piața Unirii din oraș vor fi proiectate peste 40 de producții cinematografice, vor avea loc expoziții, un salon de carte cu 15 edituri invitate, peste 10 evenimente speciale, dezbateri și concerte și Școala de Vară Astra. Tema principală a FFIR 2017 este „Globalizarea Populismului”.

Printre producțiile ce vor mai putea fi vizionate se numără (M)ucenicul, documentarul românesc Varză, cartofi și alți demoni (r. Șerban Georgescu), 6,9 pe scara Richter (r. Nae Caranfil) sau Neruda, în regia lui Pablo Larraín (No, Jackie), cu actorul Gael Garcia Bernal și avanpremiera filmului documentar Brașov 1987 – doi ani prea devreme, produs de Muzeul de Istorie Brașov și Televiziunea Română, în regia lui Liviu Tofan, la care echipa festivalului a asigurat documentarea și producția executivă.

Sub umbrela denumită Backyard Acoustic, pe scena din grădina Cetății Râsnov vor urca pe parcursul zilelor de festival The Mono Jacks, Bucium, Travka și Robin and the Backstebbers care vor aduce un performance live inspirat de Reconstituirea, capodopera din 1971 a lui Lucian Pintilie.

Vor fi deschise și 5 expoziții, printre care Dada & Revoluția Bolșevică: Aniversarea a două revoluții culturale, expoziție realizată de Nasui Collection & Gallery, în care artistul contemporan Daniel Brici alcătuiește o compoziție alegorică istorică pornind de la celebra partidă de șah dintre Tristan Tzara și V. I. Lenin, și Trei săptămâni în Anzi, în prezența autorului volumului omonim, Marius Chivu și Ion Rațiu.

Un destin pentru România, care suprinde din diferite unghiuri celebra scenă cu Ion Rațiu la tribuna Parlamentului României, în timpul mineriadei din 1991, imagini din campania electorală din 1990, respectiv fotografii din viața parlamentară a lui Ion Rațiu, alături de politicieni ca Ion Iliescu, Petre Roman sau Adrian Năstase.

FOTO: Daniel Secarescu
FOTO: Daniel Secarescu                     Festivalul de Film si Istorii de la Rasnov
FOTO: Daniel Secarescu
FOTO: Daniel Secarescu                 Festivalul de Film si Istorii de la Rasnov

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole