Cetatea Rasnov – una dintre cele mai bine pastrate cetati din Transilvania

Rasnov este un mic orasel din Transilvania, situat in partea central-vestica a Romaniei, care gazduieste un complex fortificat spectaculos – Cetatea Rasnov.

In timp ce marile orase din Transilvania, cum ar fi Brasov si Sibiu, sunt renumite pentru zidurile medievale, fortificatia cetatii Rasnov este mai veche decat a acestor orase, constructia sa incepand in 1241.

Cetatea Rasnov este supranumita si cetate taraneasca„, intrucat aceasta a fost construita de catre lucratorii agricoli ai orasului.
Situata pe varful unui pisc de 150 de metri, fortificatia a servit de mai multe ori ca refugiu pentru locuitorii orasului Rasnov.

Zona, situata strategic pe drumul care leaga Transilvania de principatul vecin al Tarii Romanesti, a fost de multe ori sub atacul tatarilor sau turcilor. Ori de cate ori se intampla asta, orasenii se retrageau la adapost in interiorul zidurilor cetatii.

Cetatea este construita direct in stanca, iar zidurile sale din secolul al 17-lea, au  5 metri inaltime. Cetatea are 8 bastioane, dintre care cel mai puternic este poarta turnului.

Odata ce ajungeti in interiorul cetatii, veti observa ca aceasta un fel de oras in miniatura. In interior veti intalni o retea mica de strazi si aproximativ 30 de case. Pe vremuri, acestea erau pregatite pentru ca locuitorii orasului sa se retraga in ele.

Complexul se afla in stare buna si contine facilitati cum ar fi: o cafenea si un muzeu plin de ustensile medievale, arme si documente.

In alta parte a cetatii, veti gasi este un loc unde puteti lua lectii de tir cu arcul. Exista, de asemenea, un festival international de arte medievale care are loc aici in fiecare an.
Cetatea Rasnov este un loc ce trebuie neaparat vizitat. Este, de asemenea usor accesibil rutier sau feroviar, aflandu-se la o distanta de aproximativ 15 kilometri de orasul Brasov.

O vizita aici este o lectie de istorie si de viata, pentru ca nu a fost usor pentru o mana de oameni sa construiasca aceasta cetate, ceva atat de puternic si util pentru intreaga comunitate, intr-o perioada dominata de divizare, greutati si certuri.

Cetatea Rasnov una dintre cele mai bine pastrate cetati din Transilvania (FOTO)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole