Valea Rea. Calea spre cucerirea masivului Moldoveanu

Cei impatimiti dupa drumetii nu rateaza, vara, un traseu pe Moldoveanu, deci nici in Valea Rea. De ce am ales tocmai aceasta vale, tocmai pentru gradul sau de dificultate mic si pentru ca este unul dintre cele mai scurte drumuri spre ascensiunea varfului.

Valea Rea. Calea spre cucerirea masivului Moldoveanu
Valea Rea. Calea spre cucerirea masivului Moldoveanu. Sursa foto: calatoriiinsalbaticie.wordpress.ro

Valea Rea, a se recomanda celor care au mai urcat cel putin o data pe munte, echipati corespunzator! Nu este greu, dar urcusurile vor da batai de cap celor care nu sunt obisnuiti cu pantele sau cu aerul rarefiat. Dar, aceia care aleg aceasta varianta se vor bucura de unele dintre cele mai frumoase peisaje. Vor intalni cascade galagioase si se vor minuna de caldarea glaciara.

Una dintre cele mai pitoresti vai

Ca sa ajungi in Valea Rea, porniti din Slatina si urmati traseul lacul de acumulare Vasalatu-Stana din Valea Rea. Drumul poate fi parcurs in 2 ore si este destul de lejer, fiind un drum forestier. Sunt 38 de kilometri pe care veti intalni poienite si cascade zgomotoase. Gura Vailor, Balta Pojarnei, Gura Bandei si paraul cu acelasi nume care isi revarsa apele in Valea Rea le veti intalni pe drum. Stana din Valea Rea se afla la o altitudine de 1440 de metri. Opritiva-va, faceti fotografii cu impresionanta cascada Zbuciumata.

Valea Rea. Calea spre cucerirea masivului Moldoveanu
Muntii Fagaras. Sursa foto: romaniadacia.wordpress.com

Drumul insa tine mai mult, urcusuri dupa urcusuri, pe poteci pline cu bolovani si caderi masive de apa. In aproximativ o ora de la plecare de la stana va veti minuna de frumusetea caldarii glaciare a Vaii Rele si de Lacul Triunghiular.

Valea Rea. Calea spre cucerirea masivului Moldoveanu
Valea Rea. Calea spre cucerirea masivului Moldoveanu: Iezerul Triunghiular.

Valea Rea, pe carari de munte

Traseul de urmat: (triunghiul rosu/timp-3 ore)Stana din Valea Rea (1460m) – Caldarea Vaii Rele – Iezerul Trunghiular (2156) – Portita Vistei (2310m).

Este un drum pe care il pot face multi, urcusul catre Galeata Vaii Rele, zonele mai periculoase si mlastinoase incep din caldare. Cu putina precautie, scoateti aparatul de fotografiat si surprindeti in imagini fiecare coltisor al naturii care a creat aici un colt de Paradis. Observati Varful Rosu(2465 m), Muchia Vaii Rele si Masivele Vistea si Moldoveanu.  Inca putin de mers pe acesta cale si cuceriti Varful Moldoveanu din Muntii Fagaras!

Valea Rea. Calea spre cucerirea masivului Moldoveanu
Valea Rea. Calea spre cucerirea masivului Moldoveanu: spre Moldoveanu, inainte! Sursa foto: divainbocanci.ro

Din caldare, un drum de jumatate de ceas va va duce la Iezerul Triunghiular, un lac glaciar  unde puteti campa. De altfel, si Refugiul Vistea este un loc in care puteti poposi pana sa urcati pe abrupturile stancoase ca sa ajungeti in Varful Vistea Mare (2527m).

Valea Rea. Calea spre cucerirea masivului Moldoveanu
Moldoveanu. Sursa foto: bloguldecalatorii.ro

In 17 metri, coama Moldoveanului se va ivi la inaltimea de 2.544 de metri. Ati ajuns, acum puteti atinge cerul din cel mai inalt punct din Romania!

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole