Targuri de Craciun din Romania. 4 cele mai frumoase piete destinate sarbatorilor de iarna

Oficial, calendarul ne arata numai 35 de zile pana la Craciun! Se apropie una dintre cele mai frumoase perioade ale anului si odata cu aceasta mare sarbatoare, cu mic cu mare, ne pregatim ca sa intampinam cum se cuvine Nasterea Domnului. Nu exista sarbatoare fara decoratiuni, deci, firesc este sa le cautam si ce ocazie mai buna decat targurile de Craciun. Iata ca nu doar Europa se mandreste cu cele mai luminoase piete, si in Romania exista cel putin 4 la fel de spectaculoase.

Targul de Craciun din Brasov

Ca in fiecare an, Brasovul se pregateste pentru sarbatorile de iarna. In acest an, Piata Sfatului se imbraca in lumini multicolore imbraca. Autoriatile spun ca vor fi amenajate 40 de casute dintre care 39 vor fi ocupate de producatori din Romania. Printre ofertele de la targ veti regasi si produse nemtesti, pentru ca vor fi prezenti si comercianti din Nurenberg, oras infratit cu Brasovul.

Cand? Targul isi deschide portile la 1 Decembrie. Va sta deschis pana pe 13 ianuarie, asa ca veti avea timp sa cumparati dulciuri sau decoratiuni.

Targuri de Craciun din Romania: Bucuresti

Mai sunt cateva zile pana la deschiderea oficiala a Targului de Craciun din Bucuresti. Pregeatirile sunt in toi, iar data de 30 noiembrie se anunta a fi deschiderea oficiala.  Targul 2018 este organizat si in acest an de Primaria Capitalei, prin Creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti.

Vizitatorii se vor putea delecta cu dulciuri, produse handmade, marochinarie, decoratiuni, preparate culinare din 30 noiembrie. Peste 100 de casute sunt deschise anul acesta, insa, de departe, Casa lui Mos Craciun va fi vedeta targului, in special pentru cei mici. Copii se vor putea bucura si de patinoarul in aer liber, de un carusel amenajat si un brad, inalt de 30 de metri.

Cand? 30 noiembrie-26 decembrie. Trebuie sa stiti ca targul din Piata Constitutiei il veti puteti vizita pana pe data de 26 decembrie, inclusiv.

Targul de Craciun de la Sibiu

Sibiul a fost mai harnic si isi asteapta vizitatorii inca din data de 16 noiembrie. De altfel, ce ocazie mai buna ca aceasta ca sa vizitati Sibiul in straie de sarbatoare, atmosfera este una de poveste. Este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, popular in randul turistilor straini si un loc perfect pentru un city break.

,,Christmas in Sibiu – Gastronomy.Culture.Tourism 2018” va lua forma si unui spectacol de muzica si lumini – Radu Nechifor & Friends. Alaturi de orchestra si Radu Nechifor va sustine un sepctacol muzical si Paula Seling. Autoritatile promit diversitate! Interpretii vor trece prin toate genurile muzicale, asa ca iata un alt motiv pentru care sa vizitati Sibiul in aceasta perioada.

Cand? Tragul de Craciun din Sibiu va fi deschis pana pe 3 ianuarie 2019. 

Targuri de Craciun din Romania: Cluj-Napoca

Clujul aduce in prim plan Centenarul Marii Uniri, tematica targului avand ca prim plan notiunea de ,,impreuna” si a diversitatii culturale. Desigur, orasul Cluj nu este de vizitat doar pentru piata de Craciun. Are atat de multe atractii, asa ca rezervati din timp cazare si petreceti un weekend de vis in orasul de pe Somes.

Se anunta multe evenimente cu ocazia organizarii acestui targ traditional. Vizitatorii se vor bucura de concerte ale unor trupe romanesti, orchestra din Istanbul, spectacolele:,,Jocurile muzicale de iarna”, ,,100 de ani de muzica in 100 de minute”, multe lumini colorate workshopuri si produse locale.

Cand? Targul de Craciun din Cluj-Napoca este programat a fi deschis in perioada 23-25 decembrie. 

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole