5 vacante planificate. Experiente de calatorie unicat!

Multi dintre noi prefera rezervarile spontane, dar propunem pentru astazi 5 vacante planificate in avans. Acestea sunt experiente de specialitate si itinerarii care necesita doar o coordonare precisa. Aveti nevoie de ceva inspiratie? Iata urmatoarele calatorii pe care sa le planificati cel putin cu un an in avans.

Safari in Botswana

Ce ati zice de 10 zile petrecute in safari? O aventura de neuitat pe aceste meleaguri, daca alegeti una dintre taberele din Botswana. Cel mai bun timp pentru a vizita aceasta destinatie este din mai pana in luna septembrie. Nu ocoliti rezervatia centrala de la Kalahari, fiindca aceasta ofera „unele dintre cele mai bune viziuni ale vietii salbatice din Africa”. ​​Includeti pe traseu si Pasajul Makgadikgadi, unde trec peste 30.000 de animale in timpul migratiei. Petreceti timpul in Delta Okavango, profitati din plin de mediul divers, pe care îl puteti explora prin intermediul plimbarilor prin natura.

5 vacante planificate: safari in Botswana
5 vacante planificate. Experiente de calatorie unicat!. Sursa foto: https://www.andbeyond.com/advice/africa/botswana/what-should-i-expect-on-a-botswana-safari/

5 vacante planificate: Calatoriti pe Coasta Croatiei

Coasta croata este de o frumusete incontestabila, iar istoria bogata a locului fac din aceasta tara o vacanta idilica. Opriti-va in capitala Zagrebului, unde veti putea admira arhitectura baroca si orasul vechi fortificat. Una dintre marile atractii ale Croatiei este Parcul National Lacurile Plitvice – un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care gazduieste 16 lacuri si numeroase cascade.

5 vacante planificate: coasta Dalmata
Coasta Dalmata. Sursa foto: https://www.kimkim.com/c/best-of-the-dalmatian-coast-8-day-itinerary

Este locul ideal in care sa va relaxati! Apoi, mergeti in Split, un vechi oras port, unde incredibilele vederi ale Marii Adriatice pot fi fundalul perfect pentru a citi cateva file din carti online preferate. Dubrovnik – locul in care s-a filmat Game’s of Thrones – este orasul in care sa petreceti cateva zile inainte de a pleca spre casa.

Pe urmele exploratorilor in Egipt

9 zile in Egipt, o aventura de neratat. Incepeti in Cairo cu vizita piramidelor, cele din Bent, cle din Dashour pana la cele mai cunoscute, piramidele din Giza. Apoi, deplasati-va la Assuan pentru Templul Philae, inainte de a vedea un alt templu vechi din Edfu: Altarul lui Falcon. O zi in Luxor va va arata Templele Karnak si Luxor, inainte de a va intoarce in Cairo si de a lua pulsul ”celei mai vechi piete din lume”.

5 vacante planificate: Egipt
Egipt. Sursa foto: https://avia.md/ro/egipt/

5 vacante planificate: Puneti pe harta Peru si Insulele Galápagos

Va doriti o vacanta incredibila? Nu cautati mai mult decat aceasta calatorie de 13 zile, care va permite sa explorati doua dintre minunile lumii – Machu Picchu si Insulele Galápagos.

5 vacante planificate: Peru si Insulele Galapagos
Machu Picchu-Peru. Sursa foto: https://www.andbeyond.com/destinations/south-america/peru/

In timp ce in Peru, calatorii se pot astepta la un tur al sit-urilor coloniale din Cusco, o excursie in „Valea Sacra a Incasilor” si, bineinteles, la Machu Picchu sunt necesare. Apoi, este timpul sa mergeti in Galápagos prin Ecuador. Pe masura ce explorati diferitele insule, turul va ofera optiuni pentru a savura o scufundare cu pinguini si rechini.

Galapagos
Insulele Galapagos. Sursa foto: https://croaziere.co/port/galapagos-islands-pacific-ocean/

De altfel, faceti o excursie la vulcanul din apropiere si observati cele mai cunoscute ecosisteme .

Safari pe Amazonul brazilian

Daca credeti ca un safari reusit este exclusiv in Africa, mai ganditi-va! O excursie pe taramurile Brazilie va ofera imaginea de ansamblu a unui oras cosmopolit ca Rio, dar si o Aventura de neuitat pe Amazon. Dupa trei zile de explorare a capitalei, inclusiv casele coloniale, palatul imperial si Parcul National Tijuca (o padure tropicala din Atlantic), jungle se cere a fi explorata. Faceti drumetii ghidate, cursuri de tir cu arcul si inotati cu delfinii amazonieni pe cale de disparitie.

safari pe Amazon
Safari pe Amazon. Sursa foto: https://www.globalmeatnews.com/Article/2018/07/11/Rise-in-calf-production-to-protect-Amazon-rainforest

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole